Karlos Moja, trener Rafaela Nadala, smatra da nije nerealno očekivati da Španac ove godine osvoji sva četiri Gren slem trofeja.

Povezane vesti

Rafa je u 2022. već trijumfovao na Australija Openu i Rolan Garosu, a sa velikim mabicijama dolazi i na Vimbldon uprkos velikim problemima sa stopalom.

„To je realan cilj. Rafa je trenutno jedini koji to može da postigne ove godine. Prvi put u karijeri to mu je pošlo za rukom, ali mi to vidimo kao nešto daleko. Prešao je samo pola puta,“ rekao je Moja i nastavio:

„Moramo postepeno da se krećemo prema tom cilju, ali to nije primaran zadatak, iako ga nećemo napustiti.“

U muškoj konkurenciji sva četiri Gren slem trofeja u kalendarskoj godini osvojili su samo Don Badž (1938) i Rod Lejver (1962. i 1969).

Tridesetšestogodišnji Španac je trenutno četvrti na ATP listi, a titulu na Vimbldonu osvajao je dva puta u karijeri – 2008. i 2010.

Najprestižniji turnir na svetu počinje 27. juna, a sve mečeve ćete moći da gledate na kanalima Sport Kluba.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.