У образложењу које је потписао Никола Лончар, председник ТНФ из Филаделфије, наводи се да је „Никола Тесла целом свету донео будућност, а Новак Ђоковић је створио будућност тениса и модерног спорта“.

„Новак Ђоковић је нови Никола Тесла и нови српски геније. Својим делима уздигао је светску јавност, а нас Србе учинио поносним. Ми му се овим орденом захваљујемо и дајемо пуну подршку у његовом спортском, хуманитарним и патриотском раду“.

Орден Николе Тесле установљен је у Теслиној научној фондацији пре неколико година као одличје „У духу Николе Тесле“.

Како се наводи, повод за доделу Ордена Николе Тесле најбољем спортисти света су „непријатна догађања у Аустралији, која су за последицу имала понижавање и рушење угледа самог Ђоковића, али и његовог српског народа“.

„Исказана нетрпељивост, а у неким случајевима и мржња према Новаку, произвела је и мржњу према Србима, што не приличи државама и личностима из демократског света“, закључује се.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *