Andrej Rubljov bio je razočaran posle eliminacije u polufinalu Australijan opena u kojem je protiv Novaka Đokovića osvojio ukupno sedam gemova u tri seta. Na konferenciji za medije posle meča poručio je da je pokušavao da motiviše sebe tako što je istrajavao da još malo ostane u meču, ali na kraju nije uspeo.

Đoković je savladao Rubljova rezultatom 6:1, 6:2, 6:4.

Da li je Rubljova posebno impresioniralo nešto u vezi sa Novakovom igrom?

„Ne znam, zaista. On je jedan od najboljih igrača, tako da me ništa posebno nije impresioniralo – znao sam da će biti teško. To je to. Prosto“, rekao je Rubljov.

Novak sada vodi sa 3-1 u pobedama.

„Igrali smo tri puta do sada. Danas je igrao mnogo bolje, kad uporedim naše mečeve iz Torina. Ne znam šta drugo da kažem. Servirao je jako dobro, riternirao“, dodao je Rubljov.

Rubljov je konstantno bio u zaostatku.

„Pokušavao sam da govorim sebi da ne odustanem, odigram još jedan gem više. Nikad ne znaš šta može da se desi. Samo da ostanem u igri, da ne odustanem mentalno. Ako mogu da osvojim moj servis gem, hajde da uradim to. Nebitno ako je 0:30. To je to“, istakao je Rubljov.

Rubljov se nada da bi ruski i beloruski igrači mogli da zaigraju na Vimbldonu ove godine.

„Nadam se, ne znam. Poslednje što sam čuo bilo je da će možda narednih sedmica objaviti. Čekamo. Nadam se da ćemo moći da igramo. Voleo bih da igram. Vimbldon je jedan od najboljih turnira u naššem sportu“, zaključio je Rubljov.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *