Момак из Москве осврнуо се на лошу ситуацију са тестовима на овогодишњем турниру, после чега је признао да је дошао заражен.

„Мене лично сада не тестирају јер сам тек прележао ковид“, почео је Рубљов.

„Када сам летео у Аустралију још сам био позитиван, али ниво ковид СС, како се то зове, нећу лагати, био је врло низак и није опасан. Било ми је допуштено да уђем у земљу. Осим тога, провео сам више од десет дана у карантину.“

Андреј, који ће у трећој рунди играти против Марина Чилића, истакао је да није сигуран да би и сада добио негативан налаз, али да му је допуштено да игра јер није опасан по околину.

„Можда бих и даље био позитиван, али више нисам заразан и опасан. Будући да сам био болестан, више не радим пи-си-ар тестирање“, закључио је Рубљов.

Руски тенисер је тако поново акценат ставио на веома лошу ситуацију са тестовима на Аустралијан опену, где организатори нису играчима обезбедили пи-си-ар тестирања, већ то они чине сами, али су многи после ове његове изјаве још једном подвукли да је огромна неправда учињена Новаку Ђоковићу.

Подсетимо, Ђоковићу је одузета виза за улазак у Аустралију под објашњењем да, као невакцинисан и без обзира на потврду о прележаном вирусу у децембру, представља опасност за Аустралијанце.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *