Tek što je njegov slučaj o ukidanju vize za ulazak u Australiju dobio sudski epilog – u njegovu korist, pred najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem su novi izazovi. U centru je interesovanja jer je navodno, znajući da je zaražen koronavirusom, kršio samoizolaciju, a na sve to, dovodi se u pitanje autentičnost njegovog PCR testa.

Đokovićeva saga se komplikuje iz dana u dan – dokazao je pred australijskim sudom da nije bilo potrebe da se vakciniše protiv kovida da bi ušao u tu zemlju, ali je ključni dokaz, onaj o preležanoj zarazi, pokrenuo polemiku – da li se poneo odgovorno pre putovanja?

POVEZANE VESTI

Kako prenose mediji, 16. decembra dobio je pozitivan rezultat, a već sutradan je mladima delio pehare.

Prvi reket sveta se tim povodom oglasio – tvrdi, rezultate je saznao tek kasnije.

„Narednog dana, 18. decembra, bio sam u svom teniskom centru u Beogradu da bih ispunio svoje obaveze prema ’L’ekipu’ u vidu intervja i slikanja. Otkazao sam sve ostale obaveze osim intervjua za ’L’ekip’. (…) Iako sam otišao kući posle intervjua da bih se izolovao na neophodan period, kada sada razmislim, to je bila greška i prihvatam da je trebalo da odložim tu obavezu“, napisao je Đoković.

Predsednica Vlade i Kriznog štaba za borbu protiv pandemije koronavirusa Ana Brnabić ističe – kada ste pozitivni, morate da se izolujete.

„Ako bi Đoković izašao znajući da ima pozitivan PCR test, to bi bilo čisto kršenje pravila Srbije. (…) Ako se utvrdi da je Đoković prekršio pravila o izolaciji, moraću da se konsultujem sa relevantnim organima vlasti i medicinskim radnicima koji su zaduženi za sprovođenje ovih propisa“, rekla je Ana Brnabić.

A nemački „Špigl“ postavlja pitanje da li je Novakov test uopšte bio validan, to jest, da li je krivotvoren.

Navodno, digitalna verzija pozitivnog rezultata sugeriše da zapravo nije izdat 16. decembra, već 26.

Drugi, negativan test koji su njegovi advokati priložili sudu kao dokaz da je bolest preležao, pokazuje da je izdat 22. decembra, što je nelogično.

I tu nije kraj, piše „Špigl“.

„Kada su naši novinari skenirali QR kod testa od 16. decembra, stvari su postale još čudnije. Rezultat testa bio je negativan, što bi oborilo Đokovićev slučaj pred sudom. Sat kasnije, drugi sken QR koda pokazao je da je rezultat pozitivan“, piše „Špigl“.

„Špigl“ se ograđuje uz konstataciju da se vreme izdavanja rezultata menja u odnosu na to kada je dokument preuzet sa portala , pa dodaju – tačne odgovore mogu da daju samo Đoković ili nadležni.

Povodom ovih natpisa N1 se obratio Institutu za javno zdravlje Srbije, koji obrađuje i izdaje rezultate PCR testova, međutim, odgovora nema.

Dok se spekuliše šta je istina, Novak nastavlja da trenira u susret turniru.

Još uvek se čeka odluka australijskog ministra za imigracije koji ima pravo da zaobiđe sudsku presudu i diskreciono teniseru ipak odbije vizu i zabrani mu ulazak na tri godine.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *