Denis Šapovalov je bio blizu da dobije Rafu Nadala u polufinalu Australijen Opena. Izgubio je u pet setova i taman kad se činilo da ima momentum i da je Španac na izmaku snaga, Kanađanin je popustio.

„Fizički se osećam dobro, emotivno je bez veze što sam izgubio. Iskalio sam bes na reketu. U trećem, četvrtom i petom setu sam se osećao kao da sam bolji igrač, da sam imao više šansi. Samo jedan gem je bio loš“, ukratko je opisao meč Šapovalov.

Ipak on je bio ljut zbog toga što je Nadal uzeo pauzu za toalet između četvrtog i petog seta, a pre toga je imao i medicinski tajm aut. Zbog toga, ali i zbog toga što Nadal nije dobijao opomene za preveliku pauzu između poena Šapovalov je vređao sudiju Karlosa Bernardesa. Na početku drugog seta je dobio opomenu kada je trebalo da servira, a Nadal nije bio spreman za ritern.

„Preterao sam kada sam rekao da je korumpiran ili šta sam već rekao. Definitivno je bilo emotivno s moje strane. Mislim da nije fer koliko se Rafa izvlači sa tim stvarima. Bio sam potpuno spreman, sat je otkucavao bližio se nuli gledam u sudiju i naravno da ću da kažem nešto. Bio sam spreman da igram za minut i po i on mi kaže da mu neće dati opomenu jer ja nisam spreman. Za mene je to šala“, kazao je Šapovalov.

Denis je bio besan i zbog situacije između četvrtog i petog seta gde mu je momentum bio potpuno ubijen.

„U četvrtom setu, isto kao i prošle godine kada meni nije bilo dozvoljeno da idem u toalet posle medicinskog tajm auta. Dva puta je uzimao tajm aut. Prvo su ga medicinski procenjivali, to je sudija rekao posle četvrtog seta, a onda je posle procenitelja on otišao u toalet. Gde je kraj ? Poštujem sve što je Rafa uradio i neverovatan je igrač. Ali moraju da postoje granice. Pravila. Ako se osećaš kao igrač da ne igraš samo protiv igrača, da igraš i protiv sudija onda igraš protiv mnogo toga. Bila je to velika pauza posle četvrtog seta i to sa razlogom i momentum je nestao. Mnogo je teže igrati. Nisam protiv Rafe, veliki je igrač. Međutim preteško je i furstrirajuće je da sportista igra protiv svega toga“.

Šapovalov veruje da Rafa ima povlašćenu poziciju zbog onoga što predstavlja u svetu tenisa.

„U svakom meču ritam je bio brz jer su sudije gledale na sat posle svakog poena. Ovde je posle prva dva seta on toliko odugovlačio. Dozvoljeno mu je i da između setova ima vremena. Iz istog razloga ja prošle godine nisam dobio odlazak u toalet posle medicinskog tajm auta. Kako možeš da budeš procenjen medicinski i da ideš u toalet u istoj pauzi i da praviš toliku pauzu?“

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *