Nikako ne možemo da se pomirimo sa činjenicom kako Novaka Đokovića nema na ovogodišnjem Australijan openu, a sve zbog odluke Federalnog suda i ministra za imigracije Australije, Aleksa Hoka da ga proteraju iz zemlje i da mu ukinu vizu.

Sve je više ljudi koji staju na stranu najboljeg tenisera sveta, iako su prošle gotovo dve sedmice od neverovatnog skandala.

Aleks Hok
foto: EPA/LUKAS COCH, Profimedia

Argentinski „La Nasion“ spremio je svojim čitaocima ogroman tekst o Aleksu Hoku pod nazivom „Ko je ministar koji je proterao Novaka Đokovića?“ u kojem se otkrivaju neki neverovatni detalji, pa čak i to da je kao mlađi bio rasista, homofob i da je uzvikivao se**ističke parole?!

Te 2002. godine, Hok je postao predsednik Mladih liberala i uspeo je da protera levo krilo partije koje je njome dominiralo pune 22 godine. Televizija „ABC“ je tom prilikom emtiovala snimak Mladih liberala koji pevaju skandalozne reči.

Mi smo rasisti! Mi smo f**isti! Mi smo homofobi! – može se videti na narednom snimku.

Zbog svega toga ne čudi što je najbolji teniser sveta proživeo takav tretman u Australiji i što mu je na nehuman način oduzeta šansa da se na sportskom terenu izbori za pravdu i rezultat, ali internet pamti sve…

Kurir sport

Kurir

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *