FIFA se našla pred velikim izazovom dok se odbrojavaju sati do početka Svetskog prvenstva.

Katarska kraljevska porodica tražila je da se uvede potpuna zabranu prodaje alkohola na svim stadionima na kojima će se igrati Mundijal, samo dva dana pre početka turnira. 

Zemlja domaćin – gde je prodaja alkohola obično ograničena na strance koji piju u licenciranim hotelima i restoranima, zahtevala je od FIFA da prestane da prodaje pivo na osam stadiona. Njujork tajms navodi da je intervenciju izveo šeik Džasim bin Hamad bin Kalifa al-Tani, brat katarskog vladara.

Ako ovaj zahtev bude usvojen, to znači da jedan od najvećih sponzora turnira „Budweiser“ neće moći da prodaje svoje pivo na utakmicama, što bi predstavljalo i kršenje višemilionskog ugovora.

Katar. Foto: Manan VATSYAYANA / AFP / Profimedia

16 02

Na temelju upozorenja i preporuka u sklopu međunarodne saradnje evropskih nadzornih tela, Agencija za zaštitu ličnih podataka izdaje preporuke za sve hrvatske navijače koji će boraviti u Kataru na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

Kako prenose inostrani mediji, trenutno FIFA pregovara sa poznatim proizvođačem piva. 

Kako stvari stoje, posetioci Svetskog prvenstva mogu da kupe alkohol u hotelima i restoranima, u fan zonama u određeno vreme i na tribinama stadiona. Pivo će koštati skoro 12 funti po na zvaničnim mestima, a navijači će moći da kupe samo četiri pića kako se ne bi napili. Svako ko se napije mogao bi biti odveden u posebnu zonu da se otrezni.

FIFA je ove nedelje već napravila jedan ustupak katarskim domaćinima u pogledu dostupnosti piva na stadionima. Organizatori su insistirali da su „Budweiser“ štandovi previše uočljivi, pa je krovna svetska organizacija pristala da ih pomeri na mesta gde će biti manje vidljivi. 

Pratite Svetsko prvenstvo u fudbalu – Katar 2022 na Sportalu!

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *