Lojalnost i posvećenost najboljem teniseru sveta potvrdili su „Rajfajzen banka“ i kompanija „Iblo“ (Hublot), koja proizvodi luksuzne satove, dok se isto očekuje i za „Lakost“ , čiju opremu Đoković nosi već nekoliko godina.

Đoković je u nedelju morao da napusti Australiju, pošto mu je drugi put u 10 dana poništena viza, odlukom ministra za imigracije Aleksa Hoka.

Osim što neće učestvovati na prvom grend slemu, mnoge je zanimalo i šta će se desiti sa njegovim sponzorskim ugovorima, ali za sada nema bojazni da će ga kompanije sa kojima sarađuje napustiti.

 

Odluka Rajfajzen banke o sponzorstvu doneta je mnogo pre aktuelnog izveštavanja o Novaku Đokoviću i njegovom vakcinalnom statusu, kao i njegovom učešću na Australijan openu„, stoji u saopštenju austrijske banke.

 

Sličnog stava su i iz kompanije „Iblo“, čije satove nosi od prošle godine.

 

„Novak Đoković je svoja ličnost. Ne možemo komentarisati bilo koju od njegovih ličnih odluka. Iblo će nastaviti partnerstvo sa prvim teniserom sveta„, ističu iz „Ibloa“.

 

Portparol „Lakosta“ istakao je za CNN da će kontaktirati Đokovića kako bi „analizirali događaje koji su pratili njegovo prisustvo u Australiji“.

 

Novakovi ostali sponzori – „Asiks“, „Hed“, „Lemero“, „Net džets“ (NetJets), „Pežo“, „USG“ (Ultimate Software Group) nisu se još uvek oglašavali povodom događaja u Australiji, niti odgovorili na pitanje Forbsa.

 

Magazin koji se bavi biznisom i finansijama izračunao je da bi, u slučaju da propusti i preostala tri grend slema u sezoni, svetski „broj 1“ ostao bez šanse da zaraddi 8,18 miliona dolara, samo od turnirskih nagrada.

 

Međutim, finansijski bi mnogo više štete pretrpeo jer bi takav scenario sigurno pratilo i raspitanje sponzora. Đoković je prošle sezone ukupno zaradio 34,5 miliona američkih novčanica, što ga stavlja na 46. mesto liste sportista sa najvećom zaradom u 2021. Forbs piše i da on nije jedini sportista koji je pokazao skeptičnost prema vakcini protiv kovida 19, pošto po analizi ovog časopisa iz decembra, čak 13 od 50 sportista sa spomenute liste nije potvrdilo da je vakcinisano.

 

Vakcinalni status obično ima mali uticaj na sponzorske ugovore, ali postoje i slučajevi kada je dolazilo do problema. Najpoznatiji je svakako onaj sa NFL zvezdom Eronom Rodžersom, koji je prošle jeseni zbog širenja pogrešnih informacija o vakcini ostao bez ugovora sa kompanijom „Prevea helt“ (Prevea Health) iz Viskonsina.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *