Porodica Đoković obratila se javnosti na konferenciji za medije u restoranu „Novak“ u Beogradu.

Izvor: B92

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Nakon pet dana ludila u Melburnu Novak Đoković je pobedio na sudu i slobodan je čovek makar do utorka.

Tada će se znati konačna odluka australijskih vlasti vezane za njegovu vizu i eventuelnu deportaciju ukoliko ista opet bude ukinuta.

Zbog svega što se dešavalo tokom prethodnih pet dana, porodica Đoković se obratila javnosti na konferenciji za medije koju je organizovao Novakov otac Srđan Đoković, a ista je počela u 14 časova.

„Ljudi iz čitavog svega hvala vam na bezrezervnoj podršci. Novaku, njegovoj porodici, ljudima koji se bore za slobodu izražavanja mišljenja, Novak se izborio za to uz pomoć svih nas i posebno porodice koja se borila za njega i njegova prava. Nije se dao baciti na kolena, a bilo nam je strahovito teško kao i ostalim slobodoumnim ljudima na svetu. Mnogo je bilo teško, ali je on kao fantastičan mladi čovek koji nikada nije uvredio nikoga i uvek pokušavao da pomogne, a nikada da odmogne ali očito da to što iz jedne male siromašne zzemlje dolazi se nije dopalo moćnicima koji su mislili da su Bogom dani i da je nemoguće da tako jedan dečko može da bude najbolji u tom njihovom takozvanom buržujskom sportu“.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

„Mislim da je ova igrica sa njegovim pojavljivanjem došla do vrhunca da je poslednja igra odigrana i da treba novu da izmisle dok još može da igra i da i u tome bude najbolji na svetu. Igra koja se sad vodila ovih šest dana koliko već je stvarno bila neverovatno teška za njega i njegovu porodicu. On je bio sačekan na aerodromu i nije imao prava nikakva, oduzeli su mu sva prava koja mu pripadaju kao ljudskom stvoru. Pokušali su da ga nateraju da potpiše da se odriče vize da bi mogli da ga deportuju nazad u zemlju odakle je došao“.
„On nije hteo da potpiše taj dokument jer nije bilo razloga za to. Nije doprineo da ga od njega traže da se odrekne vize, nisu mu dali kontakt sa advokatima, timom, prijateljima, bio je sam nekoliko sati. Čak su mu i telefon uzeli i ostale stvari. Na sreću vratili su mu telefon posle par sati i on je stupio u kontakt sa svojim pravnim timom i oni su spremili fantastičnu odbranu od koje nisu mogli da se odbrane ni oni koji su hteli da ga deportuju“
.

„Mislim da je ovo strahovito velika, ogromna pobeda i njega i njegove porodice i celog slobodarskog sveta. Mi smo svi ljudi, svi imamo pravo da kažemo šta mislimo i da nemamo posledice za to lično mišljenje. Da poštujemo zakone svake zemlje u koju ulazimo i poštujemo pravila, a on je svojim delanjem i ulaskom u njihovu zemlju ispoštovao sve što su tražili“
.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„Tenis je njegov posao i njegova ljubav, on je samo hteo da dođe i da igra tenis. I to pravo su pokušali da mu oduzmu. Oduzimanje tog prava im nije uspelo zbog toga što je pravda pobedila kao što uvek i pobeđuje u svim zemljama na svetu. Sudija koji je vodio čitav postupak, trajao je sedam sati, pokazao je delovanjem da nijednog sekunda Novaka nije označio kao krivac jer nisu mogli da nađu nijedan argument oni koji su ga optužili. Sudija je bio fantastičan i poštovao je činjenice koje su postavili njegovi pravni zastupnici i doneo jedinu odluku koja je mogla da bude donesena, a to je da Novaka oslobode i da može da igra tenis“.

„Svet u kome se on nalazi je individualni sport, ali svi oni zajedno tih nekoliko hiljada tenisera i teniserki, ogromna većina njih mu je pružila podršku i oni koji noisu baš bili blagonakloni tokom godina kao Kirjos. To nema veze, on je rekao da je on amajlija ovog sporta i da bez njega ovo više nije taj sport. Njegov drug iz dečačkih dana Endi Marej sa kojim smo se družili dugo godina kao porodica i Izner i Bred Gilbert, Džimi Konors i još mnogo bivših igrača i sadašnjih iz celog sveta. Mi nemamo ništa protiv australijskog naroda, protiv naroda bilo koje zemlje na svetu. Ni slučajno, mi znamo da ima ogromnu podršku običnog naroda i prošel godine i ti igrači koji su ispali u prvom kolu nisu mogli da se vrate u svoju zemlju, aon se svog novca odrekao i dao im da se vrate svojim kućama. To je Novak. Taj dečko, taj Novak je oličenje dobrote i oličenje svega ljudskog što jedno biće ima. I već danima dobijamo podršku iz Afrike, dalekog i bliskog Istoka, Rusije i Kine, Južne Amerike… To je ono što je Novak za sve njih i nas. Želim da se u ovolikom broju okupimo sledeći put kada on z atri nedelje osvoji taj turnir i da to bude 21. titula a on će sve dati da na sportskom polju pokaže da je najbolji na svetu. Hvala vam što ste došli, prenesite sve ovo na pravi način i znajte da se nećemo predati nikada i da Novak neće biti bačen na kolena“.

Na pitanje kako će sve ovo da se odrazi na Novaka, Srđan je rekao:

„To će Novaku dati dodatnu snagu, oni ne znaju ni šta su učinili. Osvojiće još 10 Grend slemova. ON je dobro, on je super, on toliku mentalnu snagu ima… Pobeda je učinila da on jedva čeka 17. januar da počne turnir“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *