Autor: Darko Mitrović

sreda 19.01.2022.

21:39

Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Košarkaši Crvene zvezde će posle oporavka od koronavirusa i dvonedeljne pauze konačno odigrati svoj prvi evroligaški meč u 2022. godini.

Biće to gostovanje u francuskom Vilerbanu, protiv domaćeg Asvela, a taj meč je na programu u petak od 21 sat, u okviru 21. kola Evrolige.

Uoči polaska crveno-bele ekspedicije za Francusku trener Dejan Radonjić je otkrio kakva je trenutmo situacija u njegovom timu.

“Imamo evroligaški meč kao prvu obavezu posle ove pauze. Asvel zna da igra jako dobro, imaju dobre pojedince, atletski jako zahtevan meč nas čeka. Pre svega, ono što je naša realnost jeste da vidimo šta mi to uopšte možemo. Zdravstveno stanje je dobro, svi su izašli iz korone, povrede koje su bile su sanirane. Sada moramo svakodnevno da pravimo analizu, da znamo u svakom trenutku u kakvom smo stanju, pojedinačno i kolektivno. Na sve to, skoro tri nedelje nismo igrali utakmicu što celu situaciju čini dodatno težom, ali šta je – tu je. Idemo korak, po korak, da vidimo gde smo i šta smo“, izjavio je Radonjić, a prenosi klupski sajt.

Kako su protekle prethodne dve nedelje?

“Poslednji meč smo odigrali 2. januara. Ono što je bilo jeste da smo imali određeni trenažni proces sa nekoliko igrača, sa nekoliko trenera. Bilo je desetak, pa čak i 12 dana odsustva kod nekih igrača. Sada smo svi zajedno tu, pokušavamo da uradimo ono što možemo. Ta pauza zahtevala je izolaciju sa strogim mirovanjem, pažljivo smo morali da ulazimo u trenažni proces, da vodimo računa o svakom pojedincu. Pored tih igrača koji su trenirali, ostali su iz korone izlazili u nekoliko etapa, sada su tu još dvojica koji su tek počeli da treniraju… U svim tim okolnostima pokušali smo da napravimo što je moguće bolje i da čekamo utakmice koje nam dolaze“, objašnjava Radonjić.

Ispred igrača, Ognjen Dobrić je izneo svoje utiske o protekloj pauzi i oporavku od koronavirusa.

“Dobro hvala Bogu oporavili smo se, da kažem u ime cele ekipe. Svi smo dobro, završio se taj period karantina i korone tako da vratili smo se u salu. Treniramo nekih nedelju dana. Dug je to period, pogotovo kada smo u karantinu. Mi smo stalno u nekoj fizičkoj aktivnosti i taj period od šest-sedam dana u kući stvarno poremeti naše telo i moramo da se vratimo u neku normalu i ritam utakmica i treninga, Mislim da smo uspeli da se koliko toliko vratimo.

Prva utakmica je ASVEL i potrudićemo se da odigramo što bolje. ASVEL je fizički izuzetno dobra ekipa, bekovska linija pravi velike probleme protivnicima i naša odbrana mora da se fokusira na njih“, izjavio je Dobrić.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *