Ono što bi gospodin Đoković trebalo da uradi jeste da se vakciniše, to bi u ovom momentu bilo daleko najrazumnije„, izjavila je Izabel Rodrigez.

Podsetimo, svi sportisti koji dolaze na neko od takmičenja u Francuskoj, poput skorašnjeg ragbi turnira Šest nacija, moraće da budu vakcinisani, javila je agencija Frans Pres pozivajući se na vladine izvore, a ta odluka bi mogla udaljiti Novaka Đokovića i od Rolan Garosa.

U pogledu Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu, s obzirom da se Rolan Garos igra u maju, Ministarstvo ističe da bi se „situacija do tada mogla promeniti“ i nada se „da će biti povoljnija“, ali da „nema izuzetaka“.

Ministarka sporta Francuske Roksana Maračineanu objavila je danas na Tviteru da je usvojen zakon kojim će za ulazak u javne zgrade, poput stadiona, pozorišta ili salona, biti potrebna potvrda o vakcinaciji za sve gledaoce, domaće i strane učesnike.

Novak Đoković, Rolan Garos, trofej
foto: Profimedia

Zakon tek treba da stupi na snagu, a francuska ministarka je istakla da će se truditi da Francuska bude ambasador takvim mera na međunarodnom nivou.

Prema francuskom zakonu o potvrdi o vakcinaciji, koj je parlament usvojio u nedelju, za ulazak na javna mesta poput restorana, kafići, bioskopa i međugradskh vozova biće potrebna potvrda o vakcinaciji.

(Kurir sport)

Kurir

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *