Kako navode, odlučivali su o njenoj zakonitosti.

Tročlano veće sudija u nedelju je jednoglasno podržalo odluku ministra za imigracije Aleksa Hoka da se Đoković deportuje uz Melburna, gde je trebalo da brani titulu na Australijan openu.

Hok je odluku o ukidanju vize prvom teniseru sveta objasnio time što bi prisustvo nevakcinisanog igrača moglo da podstakne protivljenje vakcinaciji protiv korona virusa, ali i zbog zabrinutosti za javno zdravlje.

 

Đoković je prihvatio odluku i u nedelju je napustio Australiju.

 

Sudije Dejvid O’Kalahan, Entoni Besank i Džejms Alsop su objavili objašnjenje na 27 stranica zbog čega su odbacili Đokovićevu žalbu.

 

Sud ne razmatra osnovanost ili mudrost odluke. Zadatak suda je da odluči o zakonitosti odluke. Ministar je ukinuo vizu gospodinu Đokoviću„, navodi se u saopštenju.

 

Đokoviću je viza prvi put otkazana po dolasku u Melburn 6. januara, pošto nije vakcinisan protiv korona virusa, ali je za učešće na Australijan openu dobio medicinsko izuzeće.

 

Srpski teniser se žalio, a sudija je utvrdio da je odluka graničnog službenika da ukine vizu bila pravno nerazumna i vratio ju je Đokoviću.

 

Međutim, Hok je iskoristio svoje ministarsko pravo da ponovo u petak otkaže vizu na osnovu javnog interesa. On je tada odbacio navode da je odluka bila politički motivisana.

 

Sudije su odbile tri žalbena osnova Đokovića. Prvi je bio da je odluka bila nelogična, neracionalna ili nerazumna. Drugi je bio da ministar nije mogao da utvrdi da bi Đokovićevo prisustvo u Australiji moglo da predstavlja rizik po zdravlje i red. Treće je da ministar nije mogao da utvrdi da Đoković ima dobro poznat stav protivljenja vakcinaciji.

 

Bilo je otvoreno da se zaključi da je u javnosti protumačeno da gospodin Đoković nije za vakcinaciju„, navele su sudije.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *