Fudbaleri Crvene zvezde započeli su pripreme za novu sezonu. Igrače su u svlačionici pozdravili direktori Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela, predsednik Svetozar Mijailović i trener Dejan Stanković.

Zvezdan Terzić održao je motivacioni govor fudbalerima Crvene zvezde sa samo jednim ciljem, da osvoje titulu. Nije se libio da potkači predsednika FSS, selektora reprezentacije, ali i uzvrati na prozivku Milorada Vučelića, prvog čoveka Partizana.

– Momci, kao što tradicija nalaže, da vam poželim dobrodošlicu, čestitam Novu godinu i poželim sve najlepše vama i vašim porodicama. Malo je neobično da pričam ovo posle mnogo okupljanja koja smo imali zajedno, ali sada se viđamo u malo drugačijoj situaciji u kojoj imamo pet bodova manje od večitog rivala. Ranije je sve ovo bilo veselo, zdravlje, sreća i slušajte trenera, ali sad vam kažem da nas čeka „pakao“ do kraja sezone. U velikoj meri smo mi krivci što smo doveli sebe u ovu situaciju da imamo nikad boljeg trenera i nikad bolji tim, a pet bodova zaostatka. Nemamo lagodnu situaciju da imamo 10-15 bodova više kao ranije, već je stvar takva da do 26. maja nema slobodnog dana. Moramo da budemo pravi i ispravni, a kvalitet nije sporan. Spremite se na odricanja, budite ozbiljni, muškarci, bez obzira na minus pet. Nama je jedina obaveza – titula – rekao je Terzić i nastavio:

– Biće mnogo teško, videli ste šta se dešava, gde predsednik Partizana (Milorad Vučelić op.a.) hvali suđenje, a sve se to poklapa sa izjavama selektora reprezentacije Srbije (Dragan Stojković op.a.) koji se pita mnogo više nego što bi trebalo u Fudbalskom savezu Srbije, na čijem čelu je čovek iz Partizana (Nenad Bjeković op.a.). Moramo biti jaki, jači nego ikad i pokazati da zaslužujemo titulu. Njima je sada sve potaman, jer je večiti rival prvi, a mi imamo bodovni zaostatak. Budite svesni da nas čeka težak posao. Nikad nisam bio pun samopouzdanja kao danas, jer nikada nisam bio zadovoljniji kvalitetom tima koji imamo sad. Sve je u našim rukama, ima još da se igra, a ubeđen sam da ćemo biti šampioni. Srećno!

Sportski direktor Mitar Mrkela rekao je da igrači moraju da obrate pažnju u na vlastito ponašanje.

– Prošla godina nam je bila uspešna, upoznali smo svu lepotu i težinu igranja u Zvezdi. Imamo odličnu Evropu, ali i pet bodova manje od Partizana. Titula je apsolutni prioritet. Svako od nas treba da pogleda u sebe i vidi gde smo to grešili. Da obratimo pažnju i na privatni život.

Predsednik kluba Svetozar Mijailović dao je jasne smernice fudbalerima šta treba da urade kako bi odbranili oba trofeja.

– Ostvarite ono što je pred vas postavljeno. Verujemo svi u tim, u rad našeg trenera, nastojte da opravdate poverenje koje smo vam dali. Ovaj tim je ostvario rekorde koji nisu odavno zabaleženi u Crvenoj zvezdi. Šteta bi bilo da to ne potvrdimo ove godine.

Kurir sport/A. R.

Kurir

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *