Teniski savez Australije saopštio je danas da će obaviti reviziju celog slučaja prvog tenisera sveta Novaka Đokovića. Žale zbog uticaja koji je Đokovićev slučaj imao na ostale igrače, ali dodaju – od samog početka poštuju odluke ministra za imigraciju i Federalnog suda. Pitanje koje se sada nameće jeste – hoće li Đoković moći da nastupa bez vakcine i na drugim turnirima?

Novak Đoković stigao je juče u Beograd. Tačka na australijsku sagu stavljena je sa sletanjem aviona na aerodrom u Surčin, a nakon iskrcavanja prvi teniser sveta zaobišao je novinarske ekipe i uputio se u nepoznatom pravcu. Đoković kaže da neće davati izjave do kraja Australijan opena, što se ne može reći i za premijerku Srbije. Gostujući na jednoj televiziji, predsednica Vlade iznela je svoje viđenje cele situacije.

„Ja mislim da su okolnosti više nego bizarne. Novak je pozvan tamo od strane AO, dakle Grand slem turnira. Dobio je vizu za Australiju, dobio je medicinsko izuzeće, preleteo je pola sveta i onda vam neko kaže – u stvari povlačimo vizu. Meni je to besmisleno. Dakle, ja onda moram da pokušam da vidim o čemu se radi. Praktično su oni želeli da dolaze samo ljudi koji su puno vakcinisani, misli se na ljude koji su primili vakcinu i revakcinu“, rekla je premijerka.

Povezane vesti:

Bizarno ili ne – Teniskoj asocijaciji Australije sada je žao i najavljuju reviziju čitavog procesa. Doduše, ime prvog reketa sveta – ne spominju.

„Shvatamo da su nedavni događaji bili značajna distrakcija za sve i duboko žalimo zbog uticaja na sve igrače. Uvek postoje lekcije koje bi trebalo da se nauče i mi ćemo pregledati sve aspekte naše pripreme pre turnira, kao i svake godine. Taj proces će početi kada šampioni Australijan opena podignu trofeje“, naveli su iz australijske teniske asocijacije.

Nakon Melburna, pod znak pitanja stavljeni su i naredni turniri.

„Za London ne mogu da kažem još uvek, ne možemo ništa da predviđamo na tu temu, kao ni za Njujork, ali eto Francuska, tj. Pariz je prvi turnir koji bi mogao da bude ugrožen za Novaka. Pretpostavljam da ima značajne veze, ali ne mogu da tvrdim da je samo ovaj slučaj u Australiji doprineo takvoj odluci“, rekao je novinar Sport Kluba Ivan Govedarica.

Dodaje i da je sada pred njim izbor – da ostane pri stavu da nije za imunizaciju ili da prihvati kompromis i zarad karijere prihvati vakcinu.

„Definitivno su pred Đokovicem neke jako teške odluke koje treba da donese. Možda to znači i njegovo okončanje igranja tenisa“, kaže Govedarica.

Flavija Peneta, šampionka US Opena iz 2015. godine ne veruje da će sav ovaj pritisak uzdrmati Đokovićeva uverenja iako i ona sama smatra da bi mu bilo pametnije da se vakciniše.

Oglasio se i jedan od favorita za osvajanje Australijan Opena Aleksandar Zverev koji kaže da je sve moralo da bude mnogo jasnije od početka i da mu je posebno žao zbog toga kako ceo svet sada govori o Đokoviću.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *