Đoković je u sredu uveče po lokalnom vremenu doputovao u Melburn, posle dobijanja medicinskog izuzeća za učešće na prvom grend slem turniru ove sezone, Australijan openu.

On je u razgovoru sa graničnom policijom, na pitanje koji je razlog njegovog dolaska u Australiju, rekao da je „profesionalni teniser“ i da je glavni razlog dolaska učešće na Australijan openu, dok je na pitanje da li je vakcinisan protiv korona virusa, kazao da nije.

Prvi teniser sveta je dodao da je dva puta bio zaražen korona virusom, u junu 2020. i 16. decembra 2021. godine, što potvrđuje test urađen u Institutu za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“, koji je takođe objavljen.

 

Đokoviću su iz granične policije rekli da mu viza nije odobrena, kao i da ima 20 minuta za dodatne argumente.

 

Dakle, dajete mi zakonskih 20 minuta da pokušam da pružim dodatne informacije koje nemam? U četiri sata ujutru? Mislim, doveli ste me u veoma nezgodnu situaciju u kojoj u četiri ujutru ne mogu da pozovem predsednika Teniskog saveza Australije, ne mogu da stupim u kontakt sa bilo kim iz vlade Viktorije preko Teniske federacije“, rekao je Đoković.

 

On je dodao da je sve što je zatraženo od dokumentacije priložio prilikom dolaska.

 

I ne bih sedeo ovde ispred vas da nisam poštovao sva pravila i propise koje je postavila vaša vlada. Tako da ja ne znam šta ovo znači… meni je to malo šokantno, da mi dajete obaveštenje o ukidanju vize, na osnovu čega?„, rekao je Đoković.

Sudija Entoni Keli presudio je danas da je odluka o ukidanju vize „nerazumna“, naložio je da Vlada Australije plati sve troškove i da se Đoković pusti na slobodu u roku od 30 minuta.

 

Međutim, u međuvremenu su u pojedinim medijima objavljene informacije da Đokoviću preti novo hapšenje i deportacija. 

 

Đoković bi trebalo da učestvuje na Australijan openu, koji je do sada osvajao rekordnih devet puta, a taj turnir počinje 17. januara. 

Sve najvažnije vesti u vezi sa učešćem Novaka Đokovića na Australijan openu pratite na OVOM LINKU.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *