Dvojica nemačkih fudbalskih trenera suspendovani su nakon što su koristili lažne potvrde o vakcinaciji protiv korona virusa.

Izvor: B92, Beta

EPA/RONALD WITTEK / POOL

EPA/RONALD WITTEK / POOL

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Nemačke presudila je da su bivši trener Verdera iz Bremena Markus Anfang i njegov pomoćnik Florijan Junge prošle godine nabavili lažne potvrde da su potpuno vakcinisani protiv korona virusa.

Anfang je suspendovan na godinu dana i kažnjen sa 20.000 evra, a Junge na 10 meseci i novčano 3.000 evra.

Savez je naveo da su Anfang i Junge koristili potvrde kako bi u klubu bili izuzeti od testiranja. Takođe, te potvrde su pokazali lokalnim zdravstvenim vlastima kako bi izbegli da odu u izolaciju posle kontakta sa zaraženim fudbalerom.

„Markus Anfang i Florijan Junge narušili su funkciju trenerskog uzora“, navodi se u saopštenju.

Anfang je prvobitno negirao da je koristio lažnu potvrdu kada su se u novembru pojavile sumnje u vezi sa njegovom dokumentacijom. On i Junge su nedugo posle toga napustili klub.

Njihove suspenzije na snazi su od prošlog novembra.

Oni su priznali krivicu, a deo suspenzije će od juna biti preinačen u uslovnu kaznu, kako bi obojica mogli da pronađu nove angažmane za sezonu 2022/2023.

Za ulazak u restorane i na druga javna mesta u Nemačkoj potreban je dokaz o vakcinaciji ili nedavnom oporavku od koronavirusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *