Novak Đoković igra četvrtfinale u Tel Avivu protiv Vašeka Pospišila.

Novak Đoković je silovito krenuo na turniru u Tel Avivu i u 2. kolu je ekspresno dobio veterana iz Španije Pabla Anduhara. U četvrtfinalu igraće protiv svog dobrog prijatelja i saborca iz PTPA organizacije Kanađanina Vašeka Pospišila. Sva dešavanja možete pratiti uz Sportal. 

Srbin i Kanađanin su do sada pet puta igrali, a stopostotan učinak do sada ima Đoković. Poslednji put njih dvojica su igrala u Istbornu 2017. 

Novak Đoković FOTO: EPA
Novak Đoković FOTO: EPA Foto: Epa

Novak Đoković – Vasek Pospišil 1-0 (7:6, 3:2, u toku je drugi set)

7:6, 3:2 – Vraća brejk Pospišil. Veliki pad Đokovića. 

7:6, 3:0 – Potvrda brejka. Bez problema. 

7:6, 2:0 – Brejk! Slomio je Pospišila Novak. 

7:6, 1:0 – Novak spasao brejk loptu i osvojio uvodni gem drugog seta. 

Odmah je Novak napravio mini brejk i poveo je sa 2:0. Siguran je bio i drugi put na svoj servis i sada Srbin vodi sa 3:0. Već je izvesno da je Pospišil popustio – 4:0 vodi Đoković. Nole siguran – 5:1. Vraća Pospišil mini brejk i poravnjava na 5:5. Popušta koncentracija Kanađaninu i Nole dolazi do set lopte – 6:5 – koju koristi. 

Set ulazi u završnicu, a obojica i dalje drže svoj servis – 5:5. Pospišil nastavlja da servira dobro, Nole ponovo bez osvojenog poena – 6:5 vodi Pospišil i Novak će u narednom gemu servirati da obezbedi taj-brejk. Siguran je i Novak u poslednjem servis gemu i pošteno je da pobednika ovog dela igre dobijemo u taj-brejku. 

Još jedan gem u kojem je Đoković pokušao da dođe do brejka, ali Pospišil je sa dva dobra servisa uspeo da dobije i taj gem i vodi sa 5:4. 

Konačno je Novak „pritisnuo“ Pospišila i konačno se borba malo rasplamsala. Nema brejka i dalje, ali za sada mu je Nole bliži. Da je sve sigurniji u igri pokazuje i osmi gem u kojem je Nole lako izjednačio na 4:4. Bez izgubljenog poena. 

Novak i dalje bez šanse za brejk u gemovima u kojima servira Pospišil – 3:2 za Kanađanina. Nole, sa druge strane odlično igra u svojim servis-gemovima – 3:3.

Dosta koristi slajs danas Pospišil, ali Novak je ipak bolji u gemovima u kojima servira. Za sada bez brejka – 2:2. 

I dalje Kanađanin vrlo siguran na svoj servis, Novak nije čak ni došao do poena u ovom gemu, tako da Pospišil vodi sa 2:1. 

Đoković je bio siguran na svoj servis, iako je bilo 40:30. Odservirao je jednu duplu grešku, jednom pogrešio iz forhenda, ali ipak uspeo da poravna na 1:1. 

Prvi gem na svoj servis je lagano dobio Kanađanin, ali sada je na potezu Nole. 

Novak Đoković (Foto: Epa/Abir Sultan)
Novak Đoković (Foto: Epa/Abir Sultan)

UOČI MEČA 

Čekali smo 81 dan kako bi Novak Đoković izašao na teren i odigrao takmičarski meč. Videlo se da je i Nole bio željan tenisa, pa je publici podario sjajan šou. 

– Uvek želite da pobedite, da osvojite sve gemove; 6:0 jeste savršen rezultat, međustim istovremeno može da bude veoma opasno, jer ne možete da igrate bolje nego što već činite. A protivnik ima prostora da podiže nivo igre. Znao sam da će Pablo igrati sve bolje. Srećan sam što sam zadržao servis u tih nekoliko trenutaka. On je pokušavao da ulazi u teren, bude agresivan, igrao je izvanredne i atraktivne poene. Dobro je što sam u drugom setu imao taj izazov. Nedostajao mi je tenis – rekao je Nole. 

Nole se nada i da će sa dobrim partijama nastaviti u toku sedmice. 

– Počelo je savršeno za mene, dobio sam prvih sedam gemova, onda smo se borili u onom dugačkog drugom gemu, jedan od najdužih gemova svakako koje sam odigrao do sada, a odigrao sam mnogo gemova u životu. Sve čestitke Pablu što se borio i odigrao odličan meč. U drugom setu je bilo neizvesno, izjednačeno, sve do 4:3, onda sam uspeo da dođem do brejka. Srećan sam svojom igrom, nadam se da ću nastaviti ovako i sutra – istakao je Đoković. 

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *