Danima unazad navijači Crvene zvezde čekaju vest da je Fakundo Kamapco registrovan za Evroligu, ali kako sada stvari stoje, od toga neće biti ništa, makar do početka marta.

Naime, u redove šampiona Srbije i AdmiralBet ABA lige stiglo je rešenje iz Evrolige u kom se navodi da je Crvena zvezda kažjena zabranom registrovanja novih igrača i trenera sve do 28. februara ove godine. Tu je i kazna od 25.000 evra.

Ovo znači da će Kampaco propustiti veliki broj mečeva u elitnom takmičenju, a s obzirom da je Vildoza povređen, jasno je da je Zvezda sada u velikom problemu.

Konkretno, Kampaco bi u slučaju da se ovo rešenje zaista sporevede u delo preskočio utakmice protiv Valensije, Reala, Monaka, Žalgirisa, Partizana, Virtusa, Milana, Makabija i Albe. Previše da bi se gajile ambicije o plasmanu u plej-of.

Naravno, ako ovo rešenje ostane na snazi, automatski pada u vodu i najavljeno dovođenje Polonare iz Efesa.

Ostaje ipak da se vidi, da li će čelnici Zvezde naći neki izlaz i registrovati jedno od najvećih pojačanja u istoriji kluba. Do tada ćemo Argentinca gledati samo u mečevima AdmiralBet ABA lige.

Finansijska komisija Evrolige, nezavisno regulatorno telo, izrekla je sankciju koja se sastoji od zabrane registracije novih igrača i trenera do 28. februara 2023. godine i novčane kazne od 25 hiljada evra Crvenoj zvezdi zbog teškog kršenja Pravila finansijske stabilnosti i fer-pleja„, navodi se u saopštenju Evrolige.

Slučaj „Kampaco“ je 1. decembra 2022. godine upućen Finansijskoj komisiji od strane Komisije za kontrolu upravljanja, nezavisne komisije koja razmatra finansijski učinak klubova i njihovu usklađenost sa relevantnim propisima.

Finansijsko veće je otvorilo sudski postupak i izreklo privremenu zabranu Zvezdi koja znači da crveno-beli neće moći da registruju igrače i trenere.

Uvedene zabrane Zvezdi uzimaju u obzir ozbiljnost prekršaja, koji uključuje kašnjenje izmirenja obaveza prema igračima iz tekuće i prethodnih sezona, kao i davanje netačnih informacija. Tako je klubu omogućeno da stekne prednost nad konkurencijom i nastavi sa svojim normalnim radom uprkos neregularnom finansijskom poslovanju.

U kazni Evrolige se navodi i da svako dalje kršenje finansijskih propisa može dovesti do još većih sankcija, kao što je oduzimanje pobeda.

Sve to se navodi u saopštenju elitnog takmičenja, a na ovu odluku se može uložiti žalba Sudu za sportsku arbitražu.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *