Futsal reprezentativac Srbije Jovan Lazarević veruje da naša selekcija može da se plasira u nokaut fazu Evropskog prvenstva uprkos velikim kadrovskim problemima..

Naša futsal reprezentacija započinje svoj turnir, koji se ove godine održava u Holandiji, protiv ekipe Portugalije sa kojom su u prošlosti imali manje lepe trenutke. U takmičarskim mečevima „orlovi“ nikada nisu uspeli da savladaju Portugaliju, a poslednji put poraz su doživeli na Svetskom prvenstvu prošle godine kada su u osmini finala pali nakon produžetka.

Srbija će na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, pored Portugalije, igrati u grupi sa domaćinom Holandijom i Ukrajinom. Izuzetno težak raspored, a situacija u ekipi je još gora… Tom prilikom, za „Sportske.net“ Jovan Lazarević kaže da je uveren da Srbija može do četvrtfinala takmičenja.

„Imamo velika očekivanja iako smo oslabljeni neigranjem nekoliko bitnijih igrača. Mislim da je u ovom trenutku prolaz grupe realan i da je naše mešto u četvrtfinalu. Naravno, teren je jedino merilo i to moramo opravdati na terenu. Možda je momenat da se napravi iznenađenje protiv reprezentacije Portugala i tako dobiti dodatno samopouzdanje za nastavak turnira“, rekao je jedan od najboljih futsalera Srbije za „Sportske.net“ Jovan Lazarević.

Selektor Dejan Majes suočava se sa velikim kadrovskim problemima u ovim trenucima. I pored činjenice da su strogo vodili računa o svim merama i imali gotovo svakodnevna testiranja, prvo su iz tima zbog pozitivnog nalaza, bili udaljeni Ninoslav Aleksića (ostao u Beogradu, treba naknadno da se priključi ekipi), onda i Slobodan Rajčević koji je jedini bio pozitivan (praktično bez simptoma) drugog dana boravka u Amsterdamu. Po automatizmu i njegov cimer, Nikola Matijević, morao je odmah  u karantin. Ako se zna da ranije zbog povrede, selektor Dejan Majes, nije mogao za prvi meč sa Portugalom da računa na Jovana Lazarevića (medicinsko osoblje ulaže velike napore da ga osposobi za drugi duel u grupi sa Ukrajinom), kao i već duže odsutnog Miloša Stojkovića, jasno je da će Orlovi biti desetkovani za utakmicu sa aktuelnim šampionima Evrope i sveta. Selektor Majes moći će praktično da računa na samo devet igrača…

Utakmica između Srbije i Portugalije na programu je u sredu od 17.30 sati u Amsterdamu.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *