U svom 60. uzastopnom grend slem nastupu, a 63. ukupno, Francuskinja Alize Korne prvi put u karijeri plasirala se u četvrtfinale.

Po velikoj vrućini, Korne je savladala dvostruku grend slem šampionku Simonu Halep sa 6:4, 3:6, 6:4, a jedan od najemotivnijih momenata na turniru bio je intervju Jelene Dokić sa Korne na terenu posle meča.

„Izvinite što sam tako emotivna, objasniću posle“, započela je Korne.

Potom je Dokićeva rekla da zna koliko pobeda znači Alize, te da ju je zato zagrlila.

„Pre 13 godina, igrala si četvrto kolo ovde i čekala sam pobednicu tog meča – imala si dve meč lopte i izgubila od Safine… Vidim koliko si emotivna, ovo ti je prvo grend slem četvrtfinale ikada“, rekla je Dokićeva, posle čega je usledio veliki aplauz.

„O, moj bože“, prisetila se Korne, „Očajnički sam želela da igram protiv tebe tada. Toliko sam bila razočarana. Volela sam tvoju igru i toliko sam bila uzbuđena da igram u četvrtfinalu protiv tebe. Sada, trinaest godina kasnije, ti si tu, ja sam i dalje tu na terenu… Osećaj je neverovatan. Bitka sa Simonom i sa vrućinom, posle trideset minuta smo umirale na terenu, ali nastavile smo dva i po sata“.

To je 17. Australijan open za 32-godišnju Francuskinju.

„Nikada nije prekasno da opet probate“.

Potom je Korne čestitala Halepovoj, rekla da zna koliko se Simona mučila i da joj se divi.

„Ovo je ostvarenje sna za mene, ne znam šta da kažem – magija. Samo sam prestala da mislim posle trideset minuta igre, mozak mi je već bio ‘pukao’, vid mi nije bio jasan, ruke su mi se tresle… Ali ni ona se nije mnogo bolje osećala – ljudi iz moje lože su mi pomogli, bili su mi podrška posle svakog poena. Zato i dalje igram tenis, da bih iskusila ove emocije i podelila ih sa vama“, dodala je Korne, koja je ranije najavila da bi ovo mogla da joj bude poslednja godina u profesionalnom tenisu.

Za kraj, Alize se obratila i Dokićevoj:

„Želim da ti čestitam kako si nastavila sa svojim životom, bila si neverovatna teniserka, a sada si neverovatan komentator“, rekla je Korne, na šta se i Dokićeva rasplakala.

Pre dve godine, Korne je proslavila rođendan, a sada je u četvrtfinalu čeka Danijel Kolins iz SAD, polufinalistkinja iz 2019. godine.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *