ZAKAZANO OBRAĆANJE: Svi detalji SUĐENJA Novaku Đokoviću u Melburnu uskoro pred javnosti!

Novak Đoković, Foto: Profimedia

Konačno ćemo saznati sve detalje sage koju je Novak Đoković prošao pred australijskim sudom koji će u četvrtak objaviti razloge zbog kojih je odbijena žalba najboljeg tenisera sveta na ukidanje vize.

Ministar za imigracije Aleks Hok je odluku o ukidanju vize doneo uz objašnjenje da je „Novak Đoković nevakcinisana osoba visokog profila, čije bi prisustvo tokom dve sedmice Australijan opena moglo da ugrozi živote i građanski poredak povećanjem raspoloženja protiv vakcinacije i nepoštovanjem pravila kovid-19“.

Čak je poznato tačno vreme kada će biti obelodanjeni razlozi, to će biti u četvrtak u šest sati i 15 minuta ujutru po našem vremenu.

Novak Đoković, Tenis, Sport
foto: Printscreen/Indepedent

Tada će sudija Saveznog suda Džejms Alsop pročitati na osnovu čega je tročlano veće jednoglasno odlučilo da podrži odluku ministra za imigracije da prvom teniseru sveta ne dozvoli ulazak u zemlju.

Ministar je opisao Đokovića kao osobu koja je javno pokazala da se protivi dobijanju vakcine i demonstrirala očigledno nepoštovanje osnovnih pravila o kovidu, kao što je izolacija nakon pozitivnog testa.

Srpski teniser se žalio na ovu odluku na osnovu „neracionalnog poteza ministra“, ali je sud odbacio žalbu.

Đoković je u nedelju napustio Melburn nakon deset dana pravne borbe sa australijskim vlastima.

(Espreso/b92)

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *