NOVAK Đoković plasirao se u finale Torina, gde će se boriti za najveću nagradu koja je ikada udeljena nekom teniseru u istoriji belog sporta. Nakon kontroverzi u Australiji, pa neosnovanih optužbi za doping, zapadni mediji su sada počeli da stvaraju narativ da je Nole igrač koga isključivo motiviše novac u karijeri.

ЗАПАДЊАЦИ О НОВЦУ, А НОВАК О РАТУ И САНКЦИЈАМА: Ђоковић брутално одговорио новинару у Торину

FOTO: Tanjug/AP

Zato i ne iznenađuje pitanje novinara  posle opaske da „je tokom karijere zaradio više para nego što Bog sam zna“ – da li mu do glave dopiru dolari – aludirajući na više od 4.7 miliona koje će Novak Đoković zaraditi u slučaju sutrašnje pobede?

– Ne – kratko će Novak, pa nastavlja:

– Samo evra – i dinari! Ispričaću vam šta je Ibrahimović rekao kada su ga u Americi upitali zašto nije prihvatio 100 miliona dolara da pređe iz jednog kluba u drugi. Pare nisu bitne. Mnogo para je bitno, a 100 miliona nije mnogo para – završio je šalu Novak, i dopunio odgovor, svojim stavom:

– Naravno, ovo je bila dobra šala, i to što sam je citirao ne znači da i ja tako mislim i govorim. Informacije o našim primanjima su javno dostupne svima, a ono o čemu mediji ne pišu su porezi i ostali troškovi koje plaćamo. Naravno, ne želim da se na to žalim, niti da to bude tema o kojoj bih sada pričao. Imao sam mnogo sreće u životu, i bio sam blagosloven da ta primanja budu posledica mog bavljenja tenisom i uspeha koje sam ostvarivao, zajedno sa svojom porodicom i timom. Svaki evro koji sam zaradio stvoren je kroz težak rad, znoj i suze  i ništa ne uzimam „zdravo za gotovo“ jer dobro znam šta znači i kako izgleda nemati ništa za stolom, među pet članova porodice, tokom rata i sankcija. Ne zaboravimo odakle dolazim i u kojim vremenima sam odrastao. Zapravo, veoma dobro poznajem onu drugu stranu stvarnosti, zbog čega još više cenim i poštujem sve ono što sam stvorio u međuvremenu – zaključuje Đoković.

A, kada su mu novinari Kurira nakon spominjanja naše valute na zvaničnoj konferenciji za medije u šali rekli da je vrednost dinara sigurno skočila, naš as je velikim osmehom „overio vrednost“ srpskog smisla za humor.

– Toliko o parama, a ako sutra bude i neko milionče, neka se nađe -rekao je Nole za kraj obraćanja.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *