Foto: Profimedia, Instagram/Screeenshot/lady_bychkova / RAS kombo

Nema sumnje da je deportacija Novaka Đokovića, i to kao najboljeg tenisera sveta, značajno dovela do toga da sada svi žele da to i prokomentarišu. Jedna od njih je i Jekaterina Bičkova, nekadašnja teniserka.

Posle svega što je proživeo u Australiji tokom golgote, Novak sada uživa u odmoru, a posle boravka u Srbiji, otišao je i put Crne Gore, samo kako bi se što bolje oporavio od sveta i odmorio, pošto mu sigurno nije bilo lako u hotelu užasa i celokupnom haosu koji je vladao u Melburnu.

Upravo je to bio razlog što se oglasila i bivša ruska teniserka Jekaterina Bičkova, koja je svojevremeno bila 66. VTA listi. Kako ona ističe, iza svega stoje sumnjive radnje moćnika koji žele da najboljeg na svetu sklone iz tenisa i nateraju ga da se – penzioniše.

Novak Đoković aerodrom Nikola Tesla Foto: darko bandić / Tanjug/AP
Novak Đoković aerodrom Nikola Tesla

– Ne verujem da igrač koji ide da osvoji Australijan open i sa sobom vodi grupu stručnjaka nije pripremio svu potrebnu dokumentaciju pre puta – počela je Ruskinja u intervjuu datom tamošnjim medijima.

Potom se dala u detaljnu analizu događanja iz Melburna.

– Ne verujem da bi mu Tenis Australija dozvolila da dođe na osnovu jednog papira, a znajući da to neće biti dovoljno. Ovde se nešto ne poklapa. Prošle godine sam putovala na niz raznih turnira. Na primer treba da idem za Letoniju, što nije nimalo jednostavno. Tamo možete otići samo uz poziv teniske federacije koja praktično koordinira dolaskom svakog igrača ponaosob i usmerava ga na koji način može doći u zemlju i šta mu je sve potrebno. Teniska federacija kontroliše sve dokumente nekoliko puta kako bi se uverila da je sve u redu, da ne dođe do neprijatnosti. Sistem je isti u Australiji, posebno što ovde ne pričamo o bilo kojem igraču već o Novaku Đokoviću, prvom reketu sveta. Tenis Australija jednostavno nije mogla a da ne odradi sav ovaj posao na najbolji način sa migracionom službom.

Bičkova je ubeđenja u to da ništa nije slučajno.

– To je neka vrsta igre. Ne razumem šta se dešava. Nema smisla da meta bude Đoković jer je otputovao tamo sa medicinskim izuzećem, i nije jedini koji je tako ušao u zemlju. Da li mislim da je ova stvar izrežirana? Da.

Nekadašnja 66. na svetu prstom upiru i u medije, za koje sumnja da nisu bili tačni u prenošenju informacija o dešavanjima oko Đokovića.

– Čitala sam vesti sa svih relevantnih izvora, ali i dalje mislim da niko od nas nema pravu informaciju. Toliko je toga o ovom slučaju napisano samo da se sakupljaju klikovi i pregledi. Činjenica je ipak da je malo toga jasno. Rezultat svega, Novak je ostao u hotelu sa izbeglicama do ponedeljka, to je već ozbiljna igra. A članovi njegovog tima nisu bili sa njim. Zašto? Samo deo informacija nam je servirano. Lično, ne mogu da donesem pravi zaključak o tome šta se zaista dešavalo. Stoga, ne bih ni da branim, niti da napadam Novaka sada.

Bičkova pretpostavlja da su protiv Novaka neke više sile koje ga vide kao smetnju.

– Ne verujem da bi Novak tek tako putovao u Australiju i leteo 20 sati… To se ne radi, ne verujem i da je Đoković antivakser, samo je rekao da svaki čovek treba da ima pravo izbora. Oni tamo nisu dali izbor, sada praktično izbor ne postoji ni u jednoj državi. Možda je hteo da bude simbol te borbe. Za njega to nije stvar popularnosti i slave, već on zaista ima dobre namere, imajući u vidu njegov stav i karakter. Morate isto tako imati u vidu da je Novak jako kompleksna osoba, teško ga je ubeđivati u nešto, u bilo kojoj situaciji da je reč, ako je već odlučio suprotno. Možda želi da bude lider nekog pokreta – kaže i iznosi konkretan zaključak o svemu ruska teniserka:

– Ukratko, u Australiji se odigrala jedna vrlo opskurna igra. Nema u ovome nikakve simpatije za Novaka, niti negativnosti za Australiju i vladu te zemlje, samo nije jasno šta se tačno dogodilo. Ovakve situacije ne smeju da se dešavaju na ovom nivou. Ovo su zakulisne radnje. I ona situacija sa US Opena kada je diskvalifikovan bila je apsolutno luda i neverovatna. Dakle, ne isključujem mogućnost da njegov status borca za prava obespravljenih i osnivača nove teniske unije, igra ulogu. Nije isključena mogućnost da će pokušati da ga sklone i da ga pošalju u penziju. Ovo nije činjenica, ali je moguće kao opcija. Novak se protivi sistemu i to se obično ne završi dobro, čak i za jake momke poput njega – rekla je Bičkova, a preneo „Telegraf“.

Pročitajte još:

VIDEO Crnogorac ponovo prišao Novaku

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *