Autor: Aleksandar Obrenović

sreda 19.01.2022.

10:08

Izvor: Sportske.net

Željko Obradović iz dana u dan stvara mašineriju, Partizan kada je kompletan teško može izgubiti od sebi ravnih, pa samim tim i rastu šanse da se domogne visokog plasmana u Evrokupu, odnosno Evrolige. 

Najnovija utakmica protiv Hamburga pokazuje koliko je ekipa napadački moćnija nego na početku sezone, a posebno impresivno deluje činjenica da se ne zna od koga preti veća opasnost u napadu. 

Od početka 2022. godine Partizan je redom postizao 103 poena (Zadar), 109 (Split), 97 (Trento), 93 (Studentski centar) i 102 (Hamburg), što je zaista izuzetan podatak. 

Matijas Lesor je pravo pojačanje za tim Željka Obradovića, ono što je bilo potrebno ekipi na centarskoj poziciji, čvrstina i snaga, a pored njega su rasterećeniji Smailagić, Koprivica. Posebno treba istaći učinak Koprivice u poslednjih par mečeva, iako na početku nije odavao utisak da će biti jedan od bitnijih igrača, sada je to drugačije i momak rođen 2000. godine pokazuje veliki potencijal. 

Ono na čemu Partizan mora da poradi jeste odbrana, videlo se protiv Studentskog centra da upravo Koprivica i Smailagić slabo brane pik protivnika, ali je jasno da se povratkom Rodionsa Kuruca sve promenilo i da je lančanom reakcijom rasterećena ekipa i u odbrani. 

Svojom agilnošću košarkaši Partizana nošeni pesmom sa tribina nadoknađuju nedostatke u odbrani, ali nema sumnje, Obradović je unapredio igru Partizana za 20%-30% od početka sezone kada se sve svodilo na individualni kvalitet Ledeja, Pantera i Smailagića. 

Čekamo malo ozbiljnije protivnike, Partizan će biti još bolji kako se sezona bude bližila kraju, samo još da povrede zaobiđu ovaj tim…

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *