Foto: Twitter/Screenshot/acmilan / Twitter

Zvezda je i zvanično ostala bez jednog od najvećih bisera u novijoj istoriji.

Pisali smo i ranije o kakvom se potencijalu radi kada je u pitanju Marko Lazetić i – nismo pogrešili. Doskorašnji napadač šampiona Srbije, koji je tek pre nekoliko dana napunio 18 godina, i zvanično je predstavljen kao novo pojačanje evropskog velikana – Milana. Potpisao je ugovor do 30. juna 2026. godine. Dakle, četiri i po godine će sigurno biti član „roso-nera“.

Zanimljivo, Lazetić je prvi Srbin u istoriji koji je postao član Milana. Takođe, još ranije smo na našem sajtu objavili i detalje ugovora, a mladi Lazetić je izabrao broj koji je nosila velika legenda.

Zapravo, možda jedna od najvećih u Brazilu – Marko je želeo da nosi broj „22“ koji je na leđima imao Rikardo Kaka.

To će biti samo obaveza više za mladog napadača, koji je iz Crvene zvezde prešao u redove „roso-nera“ za četiri miliona evra, dok bi na ime bonusa crveno-belima trebalo da pripadne još oko 1.500.000 evropskih novčanica.

Prema detaljima do kojih smo došli, pomenutih četiri miliona evra bilo bi isplaćeno u dve rate, jedna bi bila uplaćena odmah, dok bi druga u kasu kluba stigla na na leto. Uz to, tu su i brojni bonusi koje bi Zvezda zaradila ukoliko bi Lazetić ispunio očekivanja:

– 500.000 evra – ukoliko Milan igra Ligu šampiona dok je Lazetić u klubu;

– 250.000 – kada odigra 10 mečeva;

– 250.000 – kada odigra 20 mečeva;

– 10% od prodaje koje Milan može da otkupi u narednih godinu dana za 500.000 evra.

Ovako smo pisali o Lazetiću pred početak zimskih priprema:

Nije najstariji, čak suprotno – najmlađi je. Međutim, osim što je meni lično zbog fudbalskog kvaliteta omiljeni, nikako ne odstupa za daleko iskusnijim napadačima. On je bez premca najtalentovanije dete koje se “igra lopte” u Srbiji, a možda i na Balkanu. On ima sve, a tek će napuniti 18 godina – brzinu, snagu, agresivnost, preciznost. On je prototip modernog napadača i nešto što bi svako želeo da ima u svojoj Omladinskoj školi. Na njemu je sada samo jedno – da radi, da koristi svaku šansu, ali i da je dobije. Lazetić je neko ko je projektovan za višemilionski transfer, ali od njega moramo videti još mnogo u crveno-belom dresu. Ko ga je ikada gledao, zna o čemu pričam, a ko nije, nek’ veruje na reč. Velika karijera je pred njim.

On je otišao korak dalje, i uputio se u nove izazove i to u redovima evropskog velikana.

Pročitajte još…

VIDEO Vlahović sa 10 godina briljirao

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *