Autor: Aleksandar Obrenović

sreda 26.01.2022.

10:30

Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda će uskoro objaviti finansijske detalje, objavio je Nebojša Čović gostujući na TV Prva u Jutarnjem programu. 

Od podataka koje će objaviti istakao je ugovore mnogih igrača, pa do toga kako se klub finansira. 

„Primarni razlog je da otvorimo nešto što mnogi zovu Pandorinom kutijom. Zašto? Mi smo udruženje građana. Čijih građana? Pa građana ove države. Nismo privatni klub. Zašto bi ti ugovori bili tajna? Zašto bi to bio problem? Mi se kao klub svakako trudimo da trošimo onoliko koliko zaradimo. Dolazim iz sveta privrede i tamo ako trošiš više nego što zaradiš firma prestaje da postoji. Zašto je onda to problem?“, rekao je Nebojša Čović. 

Izneo je još detalja.

„Mi smo za poslednje četiri sezone za naknade igračima prosečno trošili 2,9 miliona evra po sezoni. Naknade po sezoni za stručni štab u proseku su bile 598 hiljada evra. Prosek ukupnih naknada je bio 4.268.000 evra po sezoni. To je smešno. Jedan igrač u nekim klubovima u Evroligi košta toliko“, objasnio je Čović. 

Čović je istakao i da je klub potrošio za četiri sezone koliko jedan prosečni evroligaški klub potroši za jednu. Sumaje oko 17 miliona evra.

„Od države imamo 35 do 40 odsto budžeta. Najviše kroz sponzorski ugovor sa Telekomom, to je otprilike milion evra godišnje. Međutim, Nilsen agencija, koja se između ostalog bavi proučavanjem uticaja tih sponzorskih ugovora na same sponzore, radila je istraživanje i utvrdili smo da Telekom Zvezdi da tih milion evra, ali i da od Zvezde dobije 3 miliona“, kaže Čović. 

Pored finansijskih detalja koje je iznosio, Nebojša Čović je istakao i da će klub dovesti centra koji se toliko traži već duži niz meseci, ali i da ne zna da li će ostati do kraja novog mandata u fotelji KK Crvena zvezda jer mu se mnogo stvari ne sviđa u sportu. 

Baner

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *