Nakon što je juče raspušten čitav stručni štab, u košarkaškom klubu Crvena zvezda započeli su sa popunjavanjem upražnjenih mesta. Prvi je na Mali Kalemegdan stigao španski trener Karles Marko.

Marko je nekadašnji reprezentativac “crvene furije”, sa kojom ima i srebro sa Evrobasketa u Švedskoj 2003. godine, a godinu dana ranije je bio član tima koji je stigao do četvrtfinala na Mundobsketu u Indijanapolisu. 

Kako je danas potvrdio klub sa Malog Kalemegdana, on je postao pomoćnik prvog trenera tima Duška Ivanovića.

Marko je trenerksu karijeru počeo je 2011.godine kao pomoćnik u Manresi, a ulogu prvog trenera obavljao je u ekipama Ovieda i Palensije.

Što se tiče igračke karijere, najveći trag je ostavio u Huventudu za koji je nastupao četiri sezone, a igrao je i za Kahu iz San Fernanda, Manresu i Sragosu i Burgos u kojem je 2009. godine „okačio patike o klin“.

Karles Marko je rođen 1974. godine u Barseloni, a u rad sa prvim timom šampiona Srbije i Jadrana uključiće se već ovog vikenda.

Podsećamo, košarkaški klub Crvena zvezda je juče obavestio javnost da pomoćnici koje je izabrao bivši trener Vladimir Jovanović više nisu deo kluba.

Crveno-beli su se zavhalili na saradnji Marku Simonoviću, Miodragu Diniću i Branku Joroviću  i poželeli im mnogo uspeha u daljoj karijeri.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *