Autor: Aleksandar Obrenović

petak 21.01.2022.

11:35

Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda je uveliko u Turskoj gde se priprema za nastavak sezone gde će juriti titulu u prvenstvu, Kup Srbije i što bolji plasman u Evropi.

Trener crveno-belih Dejan Stanković je počeo kontrolnom utakmicom koju su odigrali fudbaleri Crvene zvezde između sebe. 

„Pobedu su odneli plavi sa 2:1, ali svrha meča nije bio trijumf. Bitno je da su se igrači dobro istrčali i odigrali lepu kontrolnu utakmicu. Napravili smo i malo zabave, podeli smo dva stručna štaba, žrebali smo ekipe i svaku poziciju. Timovi su bili podjednaki, a važno je bilo da se momci istrče posle napornih sedam dana rada ili “drila”. Bilo je stvarno jako, odigrali smo, zabavili se, ispunili sve norme i “targete” koje smo zacrtali . Očekuju nas dva slobodna dana i ostajemo u Turskoj. Znate da nismo putovali na Kipar, a ovde imamo fenomenalne uslove i dobro vreme. Prezadovaljan sam sa dosadašnjim delom priprema“, rekao je Dejan Stanković. 

Kao i uvek, primarni cilj priprema jeste podizanje nivoa fizičke pripremljenosti.

„Gledali smo da posle svakih priprema podignemo nivo fizičke spreme. Pripreme su dosta jake, drago mi je što igrači stoički izdržavaju i što ih iznose lakše nego prethodne. Fudbaleri kažu da nisu umorni da bi bili jači i hrabriji pred kamerama, ali dosta smo jako radili. Pojačali smo pripreme i ono što smo zacrtali je ispunjeno„, rekao je Stanković. 

Kaže i da je prezadovoljan napretkom svojih igrača, kao i da se nada da će imati po dva igrača za svaku poziciju.

„Zadovoljan sam radom na taktici, s obzirom da imamo dosta igrača uspeli smo sve da “upakujemo”. Prateći njihov umor ili ono što smo radili sa kondicionim trenerom, uspeli smo da to ne bude previše niti premalo, tako da smo zadovoljni. Ima igrača koji su se poboljšali što se tiče forme, pokazali su volju i želju za dokazivanjem. Ako nastave ovako imaću izbor i prirodnu selekciju, odnosno da na svakoj poziciji imamo minimum dva fudbalera koji konkurišu za mesto u timu.“

Prezadovoljan je i mladim igračima koji su prvi put sa ekipom. 

„S obzirom da su prvi put sa nama, dosta su se dobro pokazali. Ima momenata gde dođe do većih zamora. Neki od igrača su morali da preskoče po neki trening. Obim rada je veliki, da ne bi došlo do ozbiljnih odsustva gledali smo da se adaptiramo na njih, kao i oni na naš rad. Neki momci su već peti put na pripremama i navikli su na dosta jak ritam, tako da gledamo da i njih sačuvamo. Uživaju, rade profesionalno, samo mala adaptacija na teži rad i iz tog razloga smo gledali da korigijuemo njihove obaveze“, rekao je Stanković.
 
Predočio je i plan utakmica.
 
„Tražili smo jake protivnike, prva utakmica je sa Mariborom, potom sa Laskom i onda Šahtjor Donjeck koji je najjači protivnik. Ekipa koja je igrala Ligu šampiona i to će sigurno biti najjača utakmica, ali i ostale nisu za potcenjivanje. Igramo sa prvakom Belorusije, Maribor je trenutno prvi na tabeli, takođe i Lask igra u Evropi, i iako u domaćem prvenstvu, verovatno zbog rostera i dva takmičenja,ne igraju kao prošle godine, ali pokazuju dobar fudbal. Četiri zahtevne utakmice, gledaćemo da svi igraju, budu spremni kada dođe 12. februar i krenemo u novi ciklus mnogo bitan za svakog navijača i za svakog ko prezentuje klub iznutra. Važan period je ispred nas.“

 
Mnogi su isticali dobru atmosferu na pripremama, a to je preduslov za ostvarivanje dobrih rezultata. Pred kraj prvog dela sezone je bilo nesuglasica, ali je sve rešeno.  
 
„Bez dobre atmosfere nema ni rezultata. Krasilo nas je to, iako je bilo pred kraj sezone “direktne priče”, ali to ostaje iza. To se sve na kraju pretvori u pozitivan rezultat. Atmosfera je fenomenalna, tako treba da bude, jer je to uvek krasilo ovu svlačionicu. To treba ljubomorno da se čuva, da se radi i gradi, jer samo zajedno možeš da uspeš. Mnogo puta sam pričao momcima, gubiš i dobijaš zajedno, u ovom sportu jedan ne postoji. Zadovoljan sam atmosferom i radom, samo neka nastave ovako i neka ih Bog čuva od povreda„, kaže Stanković. 

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *