Autor: Aleksandar Obrenović

ponedeljak 02.01.2023.

18:07

Izvor: Sportske.net

U okviru 13. kola AdmiralBet ABA lige ekipa Crvene zvezde je stigla do nove pobede, savladala je ekipu Splita na gostovanju rezultatom 63:72. 

Split je bio u najmanju ruku ravnopravan rival Crvenoj zvezdi koja je imala užasan šut za tri poena, ne toliko procentualno koliko su promašili otvorenih šuteva, a nije bilo onih težih u prvom poluvremenu. 

Zvezda je, danas bez Vildoze, imala problema u napadu, pa je postigla svega 32 na poluvremenu što se može okarakterisati kao veoma loše, ali, sa druge strane, odbrana je bila solidna iako je domaćin imao određeni broj ofanzivnih skokova. 

Split je imao nekoliko puta prednost u prvom poluvremenu, a u poslednjih pet minuta druge četvrtine ekipe su se smenjivale u prednosti. 

Ipak, Zvezda je krenula ozbiljno u drugom poluvremenu. 

Trojka Lazića, trojka Bentila, pa i Markovića, onda i Kampaca, Zvezda je imala očas posla dvocifrenu prednost. 

Definitivno su se gosti probudili kada je to bilo najpotrebnije za njih, pa pobeda u drugom poluvremenu i nije dolazila u pitanje, iako je prvo poluvreme prilično loše odigrano. 

Split je prišao na 10 poena razlike na 4 minuta do kraja, ali je Stefan Marković ponovo postigao trojku koja je definitivno prelomila ovu utakmicu. 

Bentil je postigao 12 poena, Nedović i Petrušev su imali po 9, poen manje Kampaco i Marković, s tim što je Kampaco bio najbolji asistent tima sa 4 dodavanja nakon čega je usledila realizacija. 

U Splitu Šorter 15 poena, Saliven najefikasniji sa 18, a Mavra je dodao 14. 

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *