Adata najavljuje XPG Vault koncept miša sa ugrađenim SSD-om od 1TB na kojem možete čuvati vaše igre

Miševi uglavnom jedu voće, semenke i žitarice, ali i još puno toga. Ipak, ne očekujemo da će jesti i NAND fleš memorijske čipove ili potpuno cele SSD uređaje, ali koncept miš kompanije Adata koji planira da se pojavi na Sajmu potrošačke elektronike (CES) sledeće nedelje je izuzetak. U njegovom stomaku je pravi SSD!

U okviru svoje XPG divizije, XPG Vault izgleda kao standardni miš za igre (po renderu koji je podelila Adata), ali poseduje ugrađeni SSD do 1TB kapaciteta za skladištenje. Koristeći se zajedno sa softverom Gaming Launcher, Adata kaže da XPG Vault omogućava igračima da prenesu svoje igre sa sobom sa jednog računara na drugi.

Adata takođe tvrdi da je brzina prenosa iznenađujuće brza, 985 MB/s putem žične USB Type-C veze. Teoretska brzina USB 3.2 Gen 2×1 veze biće dovoljna da podrži tu vrstu brzine (kao što smo videli kod Samsungovog T7 prenosivog SSD-a), iako različiti faktori ulaze u igru, kao što su iznad overhead i hlađenje.

Ostale karakteristike još nisu poznate, ali možemo da uočimo najmanje pet dugmadi, plus točkić za pomeranje koji verovatno služi kao šesto dugme. XPG Vault takođe izgleda kao da će se pohvaliti prilagodljivim RGB osvetljenjem na spoljnim ivicama točkića za pomeranje i na XPG logotipu koji krasi šasiju Vault-a.

Detalji o SSD-u (kao što je tip NAND fleš memorijskih čipova i hardver kontrolera) ili kao što je DPI miša trenutno nisu poznati, ali će ih, nadamo se, objaviti na CES-u. Isto važi i za cene, prenosi Hot Hardware.

Prednost SSD-a za ovu vrstu aplikacija je u tome što nema pokretnih delova. To znači da možete da se krećete mišem okolo koliko god želite, a da ne utiče na drajv, što ne bi bilo pametno sa mehaničkim hard diskom (HDD). Da li postoji tržište za ovako nešto, pretpostavljamo da ćemo uskoro saznati.

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *