Gedžeti koji se pune pomoću solarne energije nisu novitet, ali je retka pojava da tehnologija bude implementirana u slušalice. Sada to menja Adidas.

Izvor: B92, Gadgets360

Adidas je predstavio RPT-02 SOL, par Bluetooth slušalica koje se same pune preko Exeger Powerfoyle solarnih baterija, koje su ugrađene direktno u plastični okvir. Slušalice imaju cenu od 230 dolara.

Kompanija nije pomenula da li slušalice poseduju tehnologiju aktivnog utišavanja buke u pozadini, kao ni postojanje nekih inovativnih audio kodeka.

Zato znamo da RPT-02 SOL slušalice imaju IPX4 otpornost na vodu, mikrofon i USB-C port kao rezervno rešenje za punjenje.

Nekoliko kompanija je ranije predstavilo slušalice ili bubice koje se pune preko solarnih panela i baterija (Urbanista i Blue Tiger). Navodi se da tehnologija radi bez problema, bar kada su u pitanju ovakvi uređaji sa niskom potrošnjom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.