Android 13 donosi transfer fajlova dodirom i olakšava skeniranje QR kodova

Prošlo je nekoliko meseci otkako je Google objavio Android 12, a stabilna verzija Androida 12L tek treba da bude objavljena. Sada su se pojavili detalji o Androidu 13 (interno kodnog naziva „Tiramisu“). Pominje se da donosi funkciju „dodirni za prenos“ za reprodukciju medija i olakšava skeniranje QR koda.

U demo mock-upu Google korisničkog interfejsa koji je objavio sajt Android Police, u sistemskoj aplikaciji „Media TTT“ pominje se „dodirni za prenos“. Snimak ekrana prikazuje „Približite se da biste igrali na DEMO-u“ i „Igranje na DEMO-u“ sa dugmetom Poništi.

taptotrannsfer.jpg

Ovo bi moglo pomoći da prenosite medije između telefona i drugih uređaja, na primer kao što to funkcioniše između iPhone-a i HomePod-a.

Očekuje se i da će Android 13 doneti poboljšano skeniranje QR kodova. Modeli snimaka ekrana prikazuju „Prikaži QR skener“ u odeljku zaključanog ekrana u podešavanjima. Ovo će korisnicima verovatno omogućiti da pristupe QR skeneru sa zaključanog ekrana umesto da pokreneću aplikaciju kamere.

A13.jpg

Takođe se pominje da Android 13 dobija dugme za brza podešavanja QR koda.

Očekuje se da će Google početi javno testiranje Androida 13 negde sredinom 2022. godine, što je za samo nekoliko meseci.

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *