Novi iPhone korisnici su izrazili šta im najviše nedostaje nakon prelaska sa Android-a

 iphone samsung Izvor: Unsplash

Tokom proteklih nekoliko godina, jaz u korisničkom iskustvu na iOS i Android uređajima se značajno smanjio. Kao rezultat toga, ako danas kupujete pametni telefon, zaista je teško pogrešiti, bez obzira da li se odlučite za iPhone ili Android. Većina funkcija koje danas nalazimo na iPhone uređajima, lako se mogu naći na Android uređajima, i obrnuto.

Ipak, postoje neke manje razlike koje ostaju između ove dve platforme. Zanimljiv post na tu temu pitao je na forumu Reddit nove korisnike iPhone telefona da li su zažalili zbog prelaska sa Android uređaja. Iako je većina korisnika bila zadovoljna svojim novim iPhone telefonom, oni su naveli niz manjih do suštinskih karakteristika koje bi želeli da iPhone ima.

Google pomoćnik

Svi komentari sa najviše glasova pominju Google pomoćnik. Ova funkcija postoji na Android uređajima od 2017. godine i koristi veštačku inteligenciju da omogući neke zaista sjajne korisničke interakcije. Na primer, možete da koristite Google pomoćnik da kažete: „Pokaži mi fotografije sa mog putovanja u Segedin 2021. godine“ i fotografije će se pojaviti. Naravno, to morate da izgovorite na engleskom.

Iako iOS Photos aplikacija pruža sličnu funkcionalnost, proces je malo nezgodniji od onoga što pruža Google pomoćnik, a ako upoređujete Google pomoćnika i Siri, Google je očigledan pobednik.

Siri nedostaci nisu ništa novo. Iako je Apple prvi izašao na tržište sa svojim pomoćnikom, pre više od 10 godina, njegov uslužni program danas sramotno zaostaje za rivalskim AI asistentima.

Back dugme

Univerzalno dugme za povratak je još jedna Android funkcija koja korisnicima nedostaje. iPhone nema univerzalni način povratka. a neki novi iPhone korisnici smatraju da je to frustrirajuće.

Bolja obaveštenja

Nekoliko korisnika tvrdi da Android obrađuje obaveštenja bolje od suparničkog tabora. Ovo nije iznenađujuće s obzirom na to da su obaveštenja na iOS uređajima oduvek bila inferiorna. Ako ništa drugo, Apple već dugo petlja sa iPhone obaveštenjima, neprestano pokušavajući da isporuči rešenje koje je i upotrebljivo i nenametljivo.

Pre samo nekoliko nedelja na WWDC događaju, Apple je predstavio iOS 16 sa preuređenim obaveštenjima. Nova šema obaveštenja će sada omogućiti korisnicima da ih vide na zaključanom ekranu u bilo kom broju prikaza. Ove opcije uključuju naslagani prikaz, skriveni prikaz ili prikaz proširene liste. Osim toga, obaveštenja u iOS 16 će se sada pojavljivati na dnu ekrana.

Bolja tastatura

Još jedna Android funkcija koja nedostaje novim iPhone korisnicima je Android tastatura. Dok je virtuelna tastatura na iPhone uređajima solidna, bivši Android korisnici smatraju da je relativno slaba. Iako se Google Keyboard može instalirati na iPhone, to nije ista tastatura koju imamo priliku da vidimo na Android pametnim telefonima.

Ostale funkcije koje korisnici žele da ima iPhone

Još jedna karakteristika pomenuta u temi je način na koji Android obrađuje fotografije. Konkretno, neki korisnici smatraju da iPhone način postavljanja novih fotografija na dno aplikacije Photos aplikacije nema smisla.

U međuvremenu, drugi korisnik je rekao da je iznerviran što ne može da podesi različite nivoe jačine zvuka za različita obaveštenja. Bilo bi lepo, na primer, imati glasno zvono za telefonski poziv i prigušeniji zvuk za pristigle mejlove.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.