Apple iPhone 14, Pro i Pro Max - koji je dobar a koji nije? (video)

Još jedna jesen i još jedna Apple konferencija, a na njoj četiri nova telefona, najbolja dosad, neviđenih mogućnosti, baš onako kako to Apple ume da predstavi. I naravno – nova euforija u tvrdom navijačkom jezgru poklonika ove kompanije. Ona druga navijačka tribina na drugoj strani stadiona zviždi i uzvikuje parole u inat protivniku: malo iz inata a malo i iz straha, svesni da njihov Android tim ove godine nije u nekoj sjajnoj formi. Zablista poneko tu i tamo ali generalno, respekt prema protivniku itekako postoji a najlakše je strah pobediti time što ćete zviždati suparniku. Problem je što tu stranu zvižduci ni najmanje ne dotiču, i kad su bolji i kad su lošiji oni igraju svoju igru, svoju tika taku. I nikada ne paniče, nikada ne padaju – teško ih je pobediti.

Novi iPhone 14 telefoni nemaju Mini model, on je zbog loših rezultata prodaje eliminisan, iako mislimo da je u pitanju bio jedan izuzetan telefon, a iPhone 14 sada možete kupiti sa 6,1 inčnim ili 6,7-inčnim ekranom, u običnoj i Pro varijanti. Vreme malih telefona je prošlo, kaže Apple. Pa zar nije bilo nekada da je 3.5 inča dovoljno za sve? Šalu na stranu…to je posao, to je statistika, ako excel kaže da ga svega tri korisnika i dalje želi, to se gasi. Ko šta voli, kome je sladak, ćao zdravo, mini out, Plus in.

Kao što ste videli u otpakivanju, Plus, ili Pro Max za siromašne u prodaju kreće malo kasnije, tako da su na na našem testu iPhone 14, 14 Pro i 14 Pro Max, svaki sa svojim specifičnostima. Već smo u otpakivanju pobrojali glavne razlike, ali red je da ih ponovimo za one koji nisu ispratili taj video.

iPhone 14 i 14 Plus predstavljaju hibridnu verziju prošlogodišnjih iPhone 13 i 13 Pro modela. Imaju isti procesor kao i iPhone 13, istu glavnu kameru kao iPhone 13 Pro serija, ali im nedostaje telefoto kamera. Nedostaje im i osvežavanje od 120 Hz, koje je i dalje rezervisano za Android telefone od 300 evra i iPhone 13 i 14 modele Pro serije.

Panel kod ne Pro modela nasleđen je sa prošlogodišnjih Pro parnjaka, pa je sem stope osvežavanja, sve isto, uključujući i notch. Kućište je ostalo od aluminijuma, ali je jedna jako bitna stvar promenjena – zadnja strana i ekran se otvaraju jednostavno i omogućava se lakši pristup unutrašnjosti, što znači i lakša zamena komponenata unutra. Nešto što nismo verovali da će Apple ikada uraditi.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *