Ark: Survival Evolved i Gloomhaven besplatni na Epic Games

Prošle nedelje, Epic Games Store poklonio je svojim korisnicima dve interesantne video igre – 3D platformersku igru imena Spirit of the North i pikselizovanu avanturu u stilu starih bisera naziva The Captain. Ove nedelje, očekuju nas dve ipak zapaženije igre – Ark: Survival Evolved i Gloomhaven. Kao poručene za ovo tmurno, kišno vreme.

Ark: Survival Evolved

Prva od dve ovonedeljne visokobudžetne video igre je simulacija preživljavanja u, malo je reći, veoma interesantnom okruženju – Ark: Survival Evolved. Iako je stara već pet godina (prvobitno se pojavila 2017.), i dalje je popularna sa preko pedeset hiljada igrača tokom avgusta meseca, a skoro 100 hiljada igrača tokom juna tekuće godine. Sama igra smeštena je na misteriozno ostrvo nastanjeno dinosaurusima i mnogim drugim maštovito dizajniranim pripadnicima faune, ovaj naslov poznat je po veoma visokom nivou izazova.

Ark: Survival Evolved

Šta je cilj? Preživeti uspostavljanjem baze, pronalaženjem resursa, pravljenjem oružja koje će vam pomoći kako u borbi protiv neprijateljski nastrojenih životinja (čak 176 vrsta u ovom trenutku), tako i protiv isto tako raspoloženih drugih igrača. Ovaj mutliplejer naslov dozvoljava vam da mnoge od ovih životinja pripitomita, a zatim i upotrebite kao “mount-a”, čak i preterano narasle praistorijske škorpione dok automatskim oružjem kosite sve oko vas. Ko voli da se pomuči, ali i da se zabavi, ne bi trebalo da propusti ovaj naslov.

Gloomhaven

Ova igra izašla je iz dvogodišnjeg “early access” perioda novembra prošle godine za Windows i MacOS operativne sisteme. Šta je ova video igra? To je potezni taktički RPG naslov koji je ostvario odlične rezultate kako kod kritike, tako i kod igrača i predstavlja interaktivnu adaptaciju društvene igre istog imena. Vodite družinu plaćenika koji učestvuju u različitim zadacima u i oko naslovnog grada – Gloomhaven.

gloomhaven1yt5f.jpg

Gejmplej je interesantan, grafika sasvim prihvatljiva iako možda malko previše stilizovana, zadaci raznovrsni i neretko izazovni, a priča dovoljno dobra da vas zaintrigira (pogotovo ukoliko ste fan epske fantastike). Dok čekate Baldur’s Gate 3, već ste po treći put odigrali Divinity: Original Sin 2, a ne mili vam se da započnete gargantuansku kampanju u nekoj od dve Pathfinder video igre, ovo je sasvim odlično rešenje vredno vašeg slobodnog vremena.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.