Canonova hibridna kamera EOS R5 C koristi aktivno hlađenje za snimanje 8K videa

Canon EOS R5 C donosi gotovo neograničeno 8K video snimanje u kompaktnoj formi kreatorima sadržaja. Hibridna kamera zamenjuje stabilizaciju slike u telu, koja se nalazi u njegovom parnjaku EOS R5, za sistem hlađenja sa ventilatorom koji omogućava korisnicima da snimaju 8K video dok se baterija ne isprazni ili se memorijska kartica ne napuni.

Kreiranje sadržaja nastavlja da dobija na popularnosti, a kreatori uvek pokušavaju da unaprede svoje snimke kako bi ostali relevantni. Posedovanje kamere visokog kvaliteta koja može da proizvede oštar i jasan video je apsolutno neophodno. Bilo da snimate video za YouTube, pravite indie film ili pravite najnoviji i najbolji dokumentarac, 8K polako postaje standard za snimanje videa. Ali, Canon ne samo da želi da kreatorima da kameru koja može da isporuči neograničeno 8K video snimanje, već želi da im da i kameru koja može da snima neverovatne fotografije. Imajući to na umu, napravljen je Canon EOS R5 C.

EOS R5 C deli nekoliko istih karakteristika kao i EOS R5. Obe kamere imaju isti RF nosač sočiva, CMOS senzor od 45 MP, zadnji ekran osetljiv na dodir od 3,2 inča i elektronsko tražilo sa 5,76 miliona tačaka. Obe kamere bez ogledala takođe imaju Digic Ks procesor, za koji Canon kaže da je malo prilagođen za svaku kameru. Ono što ih razlikuje, međutim, jeste činjenica da je EOS R5 C napravljen uglavnom za snimanje video zapisa bioskopskog kvaliteta. Uključivanje sistema za hlađenje napajanog ventilatorom omogućava korisnicima mogućnost da nastave sa snimanjem, pre nego što su možda morali da prekinu sesiju snimanja.

Canontekst1.jpg

Tatsuro „Toni“ Kano, izvršni potpredsednik i generalni direktor kompanije Canon USA za tehnologije za obradu slika i komunikacije, kaže: „Profesionalci za obradu slika žive u svetu multimedije. Prošli su dani kada je trebalo samo da budu dovoljno opremljeni i vešti u video zapisu ili fotografije“. On je nastavio: „EOS R5 C direktno ima za cilj da krajnjim korisnicima pruži rešenje koje može da se pozabavi svim aspektima uvek zahtevnog pejzaža multimedije i proizvodnje sadržaja. Canon je uveren da ovo rešenje sve u jednom može da pomogne u poboljšanju posla za razne kreatore sadržaja“.

Canonova nova kamera može da snima bez prestanka, neprekidno 8K/60P zahvaljujući tom novom sistemu hlađenja. Takođe može da snima video sa visokom brzinom kadrova (HFR) do 120P u 4K rezoluciji u 4:2:2 10-bitu bez isecanja senzora. Canon je takođe omogućio mogućnost snimanja WAV zvuka kao zasebne datoteke od videa dok snima u HFR-u, za razliku od nekih drugih kamera. EOS R5 C je takođe prva Canonova kamera koja uključuje interno 8K 60P Cinema RAW Light snimanje. Cinema RAW Light je komprimovani format koji omogućava više od sat vremena snimanja bez punjenja.

Canontekst2.jpg

Kao što je ranije pomenuto, deli isti Digic X procesor i 45MP CMOS senzor kao EOS R5. Kamera ima ISO opseg od 100-51200, proširiv do 102400. Moći ćete da snimite akcione snimke sa do 12 kadrova u sekundi (fps) u mehaničkom režimu zatvarača i do 20 kadrova u sekundi u režimu nečujnog elektronskog zatvarača. Ostale funkcije uključuju AF za prepoznavanje očiju, lica i glave ili intuitivno praćenje celog tela, lica ili oka mačaka, pasa ili ptica pomoću AF detekcije životinja. Postoji i opcija detekcije subjekta vozila za precizno praćenje automobila i motocikala dok se kreću velikom brzinom. Kamera takođe nudi 5GHz, 2,4GHz i Bluetooth povezivanje.

Dok će se EOS R5 C svideti mnogim kreatorima sadržaja koji su fokusirani na video, nedostatak stabilizacije slike će biti problem za one koji se fokusiraju na fotografije. Ako mislite da bi vam sistem hlađenja mogao biti od koristi u nekom trenutku za snimanje videa u 8K, možete prevazići nedostatak stabilizacije slike pomoću gimbala ili monopoda.

Canonov EOS R5 C biće dostupan za kupovinu u martu za 4.499 dolara, što ga cenovno postavlja između EOS R5 (3.899 USD) i EOS C70 (5.499 USD).

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *