Opasna ranjivost otkrivena je u Dark Souls 3 igri, a može se iskoristiti od strane hakera za kontrolu korisnikovog računara.

Ranjivost izlaže riziku samo PC gejmere, koji igru igraju online, a potencijalno može da utiče na Dark Souls, Dark Souls 2 i predstojeći Elden Ring.

Od objave postojanja pomenute ranjivosti, serveri različitih Dark Souls igara su ugašeni, dok se problem ne rješi.

Blue Sentinel, mod koji je zajednica kreirala protiv varanja u Dark Souls 3 igri, u međuvremenu je dobio zakrpu koja mu omogućava zaštitu od RCE (remote code execution) ranjivosti.

RCE predstavlja jednu najopasnijih ranjivosti. Omogućava hakerima da daljinski pokrenu maliciozni kod u okviru korisnikovog računara, čineći nepopravljivu štetu, a potencijalno mogu i da ukradu osjetljive informacije.

FromSoftware i Bandai Namco su se tokom vikenda pozabavili ovim problemom, a na Twitteru je objavljeno da su PvP serveri za Dark Souls: Remastered, Dark Souls 2 i Dark Souls 3 privremeno ugašeni, kako bi se timu omogućilo da istraži probleme.

Dodaje se da ovo utiče samo na PC igrače – oni koji Dark Souls igraju na PlayStation ili Xbox konzolama i dalje imaju online pristup, prenosi B92.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *