Firefox Focus za Android sada sprečava veb lokacije da vas prate putem kolačića

Firefox je oduvek bio posvećen privatnosti tako da je bilo potpuno opravdano doneti jednu od njegovih najboljih funkcija u Android verziju Focus pretraživača. Funkcija se zove „Totalna zaštita od kolačića“ i sprečava praćenje na više lokacija.

Firefox to radi tako što čuva kolačiće u virtuelnoj „tegli za kolačiće“ i sprečava veb lokacije da pristupe informacijama o vašem ponašanju na mreži. Ovo je standardna praksa za ciljanje oglasa tako da kompanije znaju koje su vaše preferencije za kupovinu.

„Totalna zaštita od kolačića“ je deo desktop verzije veb pretraživača i podrazumevano je omogućena, ali je njeno prenošenje na verziju za Android trajalo neko vreme. Zapravo, ovo je prvi mobilni pretraživač koji nudi takvu funkciju, piše Engadget.

Pošto neke veb lokacije neće ispravno funkcionisati dok pregledač blokira pristup kolačićima, on koristi SmartBlock i druge srodne funkcije da bi navedene veb lokacije bile operativne.

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *