Firefox konstantno radi na unaprjeđenju privatnosti korisnika, a jedna od kompanijinih najboljih funkcija sada stiže na Android.

Za Android verziju Firefox Focus pretraživaču stiže funkcija pod nazivom Total Cookie Protection, a štiti korisnike od praćenja na različitim sajtovima.

Firefox ovo obezbjeđuje tako što skladišti kolačiće u virtuelnu “teglu za kolačiće” i sprječava sajtove da pristupaju informacijama o korisnikovim online navikama. To predstavlja standardnu praksu za ciljane oglase, kako bi kompanije znale šta korisnika privlači.

Total Cookie Protection je već dio desktop verzije Firefoxa, gdje je podrazumijevano omogućen. Portovanje na Android je trajalo izvjesno vrijeme, ali je Firefox postao prvi mobilni internet pretraživač koji je ponudio ovu funkciju.

S obzirom na to da neki sajtovi ne funkcionišu pravilno kada pretraživač blokira pristup kolačićima, koristi se SmartBlock i druge funkcije kako bi ti sajtovi bili operativni.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *