Ko je ovo očekivao – da vas čujemo!

Microsoft kupio Activision Blizzard
Izvor: SmartLife / Microsoft

Kompanija Microsoft zvaničnom blog objavom potvrdila je gotovo vest iz nesvesti – Microsoft kupio Activision-Blizzard za 68,9 milijardi dolara!

Ovom akvizicijom Overwatch, Diablo, Call of Duty, Warcraft, StarCraft i ostale legendarne igre Activision-Blizzard kompanije postaju deo Xbox tima i verovatno će se desiti isto kao i nakon pripajanja Bethesda tima – biće Xbox ekskluzive.

Možda će vas zanimati

Osim pomenutih igara Microsoft je kupio i King izdavača igara, koji je poznat po Candy Crush serijalu i mnogim drugim naslovima na svim mogućim platformama.

Ovo je najveća Microsoft kupovina ikad, daleko skuplja od pripajanja LinkedIn mreže, za koju je kompanija iz Redmonda platila 26 milijardi, a za Activision-Blizzard će izdvojiti 68,9 milijardi dolara – neverovatno, zar ne?!

Poređenja još jednog radi, za kupovinu Bethesda kompanije Microsoft je dao 7,5 milijardi dolara!

Što pre sve u Game Pass ponudu

Šef Microsoft kompanije u okviru Xbox tima rekao je da će prvi koraci i najvažniji trenutno biti da što pre donesu što je više moguće naslova u Xbox Game Pass i PC Game Pass pretplate za sve Microsoft i Xbox korisnike.

Ulažemo sve što možemo u sadržaj svetske klase, zajednicu i Cloud kako bismo zajednički započeli novu eru gejminga, koja stavlja igrače i stvaraoce ispred svih i čini igranje bezbednim, inkluzivnim i dostupnim svakome„, rekao je u zvaničnom saopštenju povodom kupovine izvršni direktor Microsoft kompanije Satja Nadela.

Trenutno Activision-Blizzard postojaće nezavisno i nastaviće da se bavi svojim dosadašnjim poslovima, ali će nakon odobrenja regulatora koji moraju da potvrde kupovinu širom sveta, kao i pripajanja Activision-Blizzard kompanije Microsoft-u, direktori i menadžment ove kompanije polagati račune Microsoft Gaming timu i njegovom direktoru.

Microsoft će morati da se pomuči

Activision-Blizzard u poslednje vreme više se spominje po toksičnoj radnoj atmosferi u kompaniji i mnogim dokumentovanim primerima seksualnog i drugih tipova zlostavljanja radnika i radnica na svojim radnim mestima, nego zbog sjajnih igara, mada je Call of Duty opet bio izuzetno veliki uspeh. Mnogi sudski procesi su u toku i kompanija Microsoft će morati da se odmah pozabavi ovim stvarima, kako bi uspešno pripojila gejming kompaniju sebi.

Kao kompanija, Microsoft je posvećen našem putu inkluzije u svakom aspektu gejminga, kako među zaposlenima tako i među igračima„, rekao je Spenser, a moglo bi se povezati sa ovom temom o kojoj upravo pišemo. „Duboko cenimo individualnu kulturu i tradiciju u svakom studiju. Takođe verujemo da kreativni uspeh i autonomija idu ruku pod ruku sa dostojanstvom i poštovanjem prema svakoj osobi. Mi podstičemo i ohrabrujemo sve timove, i sve lidere, na ovu našu posvećenost. Radujemo se što ćemo našu kulturu proaktivnog uključivanja svih u sve tokove proširiti i na sjajne timove širom Activision-Blizzard kompanije„.

Microsoft je na kraju saopštenja potvrdio da trenutno Xbox Pass ima više od 25 miliona aktivnih korisnika mesečno, kao i da očekuje da Activision-Blizzard akvizicija bude završena tokom fiskalne 2023. godine svuda u svetu.

Šta kažete na sve ovo?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *