Google odsvirao kraj za Stadia, vraćaju novac za sve kupovine

Ko prati Džima Sterlinga, nekadašnjeg novinara portala Destructoid, a sadašnjeg popularnog “jutjubera”, znao je kako je servis Google Stadia od starta osuđen da postane samo još jedan u nizu neuspešnih projekata ove kompanije. Kako prenosi portal Wccftech, ova vest sada je zvanična i Google je najavio kako ukida podršku za Stadia.

Kraj za Stadia

Ding-dong, Stadie više nema. Čini se da su svi ovoga bili svesni pre Google (naravno, znali su i oni samo se nisu dali), ali kraj je najzad pred vratima za još jedan u nizu neuspešnih eksperimenata kompanija Google koji će se pridružiti na C: Junk skladišnom prostoru na Google OneDrive, odmah uz Google Wave, Google+, Google Buzz, Tango, Google Wave (ko je rekao Google Glass, on se vraća?), Goo… Ma, da ne nabrajamo više otići će nam ceo dan, jasno vam je sve.

Najinteresantnije je kako je kompanija Google pre samo nekoliko meseci objavila kako “Stadia ne ide nigde”, a sada je poznat datum ukidanja usluge kada video igre više neće biti igrive na ovoj platformi – 18. januar sledeće godine. U zvaničnoj izjavi navodi se kako “Iako je ovaj servis izgrađen na snažnoj tehnološkoj osnovi, Stadia jednostavno nije naišla na adekvatan odgovor kod publike pa smo shodno tome doneli tešku odluku da otpočnemo ukidanje usluge za ovaj servis”.

StadiaDzojstik.jpg

Kompanija Google dalje je navela kako je “Zahvalna svim posvećenim igračima koji su bili uz nas od samog starta. Igrači će zadržati pristup svim video igrama u svojoj onlajn biblioteci i moći će da nastave da u njima uživaju do januara, kada će Stadia zvanično prestati da postoji”. Dakle, što ste se igrali, igrali ste se.

Ne morate da brinete za novac

Za sve one koji su uživali u “blagodetime” ove platforme i potrošili novac na njoj, imamo dobre vesti a to je da će kompanija Google refundirati sav novac koji ste potrošili na softver ili hardver za Stadia preko bilo koje od dostupnih prodavnica ove kompanije. Dobro, makar nešto da vam olakša tugu kada januarska zima bez Stadie krene.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *