Google počinje da testira Android igre na Windows računarima

Microsoft je najavio Windows 11 uz obećanje da će podržavati Android aplikacije, iako ta funkcionalnost nije bila spremna za lansiranje na desktop platformama.

Sada je Google konačno pokrenuo prvu beta verziju – korisnici na odabranim tržištima mogu se prijaviti za Google Play igre gde mogu da pokrenu 12 igrica na svom računaru.

Prve zemlje/regioni koji su je dobili su Hong Kong, Tajvan i Južna Koreja, gde igrači mogu da testiraju Asphalt 9, Gardenscapes i Homescapes, i pregršt drugih lokalno dostupnih igara.

Korisnici moraju da imaju najmanje Windows 10 (v2004) ili Windows 11, računar sa osmojezgarnim CPU-om, umereno moćan GPU, 8 GB RAM-a i najmanje 20 GB SSD memorije.

Meni Google Play igara veoma liči na uobičajenu Google Play prodavnicu, ali sa dužim opisima i drugačijim obaveštenjem o tome da li igra ima oglase i kupovine u aplikaciji. Igrači i dalje mogu da zarađuju Play poene, čak i ako se igra ne igra na Android-u.

Očekuje se da će platforma uskoro stići u beta verziji na druga tržišta sa još igara. Posetite ovaj link i prijavite se za betu kako biste bili obavešteni kada stigne.

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *