Hardverska zahtevnost Spider-Mana

Nikola Jevremović

21. jul 2022.

Početkom prošlog meseca doznali smo da će još jedna, nekada ekskluziva za PlayStation konzole, biti portovana na PC. Spider-Man Remastered će u prodaju 12. avgusta, a kako je taj datum sve bliži, red bi bio da znamo kakve će nam to mašine trebati. Kako navode iz Insomniaca, igračima se nudi širok dijapazon podešavanja grafike uz, sada uveliko odomaćene DLSS i ray tracing kerefeke. Naravno, u zavisnosti od konfiguracije kojom raspolažu. Postoji i gomila režima za monitore nešto opskurnijih odnosa stranica (21:9 ili 32:9). Igra je posebno optimizovana za miša i tastaturu, a ako se priključi PS DualSense kontroler, on će se pod rukom ponašati isto kao i na konzoli, sa blagovremenim vibracijama. 

Na Steamu će Spider-Man koštati 60 evra, a na Epicu 60 dolara. Nažalost, nastavak Miles Morales nije deo pogodbe, tako da nam dil deluje preskupo. Zauzeće 75 gigabajta na vašem SSD-u, a uz to je:

Potrebno (720p, 30 fps):
Procesor: Intel Core i3-4160 ili AMD ekvivalent
Grafa: Nvidia GeForce GTX 950 ili AMD ekvivalent
Memorija: 8GB

Poželjno (1080p, 60 fps):
Procesor: Intel Core i5 4670 / AMD Ryzen 5 1600
Grafa: Nvidia GeForce GTX 1060 6GB / AMD Radeon RX 580
Memorija: 16GB

Čisto sumnjamo da će iko Spajdija terati u 720p, te da je ovo Poželjno u stvari kršteni minimum. Nova generacija kartica osnovala je još gomilu kategorija, evo tabele:

PlayStation

Spider-Man

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.