iPhone uređaji bi uskoro mogli da prihvataju beskontaktna plaćanja koristeći NFC

Apple Pay je jedno od najboljih rešenja za plaćanje putem dodira na svetu. Iako to možda nije bilo najbrže rešenje za plaćanje u poslednje vreme (sa maskom i Face ID-om koji ne rade zajedno), Apple Pay je i dalje jedan od najbezbednijih i najbržih načina plaćanja. A sada se čini da je Apple spreman da proširi funkcionalnost Apple Pay-a još više jer prema izveštaju Bloomberga, Apple radi na ažuriranju iOS-a za iPhone koji će korisnicima omogućiti da prihvate plaćanje karticama putem NFC-a.

Trenutno morate da koristite proizvode treće strane, kao što je Square Reader, da biste prihvatili plaćanja na svom iPhone-u. Ali, novi sistem će eliminisati potrebu za takvim dodatnim priključcima. Apple je kupio kompaniju Mobeewave, koja razvija istu tehnologiju, još 2020. godine i uskoro bi ova kupovina mogla rezultirati novom opcijom.

    „Dolazeća funkcija će pretvoriti iPhone u terminal za plaćanje, omogućavajući korisnicima da prihvate plaćanja dodirom kreditne kartice ili drugog iPhone-a na poleđinu svog uređaja.“

   

Nejasno je da li će opcija prihvatanja plaćanja biti brendirana kao deo Apple Pay-a, iako tim koji radi na ovoj funkciji radi u Apple-ovom odeljenju za plaćanja otkako je prenet iz Mobeewave-a. Takođe nije poznato da li Apple namerava da se udruži sa postojećom mrežom plaćanja za ovu funkciju ili da je pokrene sam.

Apple je danas objavio iOS 15.3 široj javnosti. Prema Bloombergu, funkcionalnost će biti pokrenuta sa „predstojećim ažuriranjem iOS-a“, tako da je moguće da će nova funkcija prihvatanja beskontaktnog plaćanja stići sa ažuriranjem na iOS 15.4.

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *