Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku trenutno su hospitalizovana 22 pacijenta.

Izvor: RINA Čačak

Ilustracija: StreetonCamara/Shutterstock

Ilustracija: StreetonCamara/Shutterstock

U respiratornom centru smeštena su tri bolesnika, a dva sa najtežom kliničkom slikom priključeni su na respirator. Hospitalizovane su tri kovid pozitivne trudnice i tri porodilje na odeljenju ginekologije.

Tokom protekla 24 sata od posledica koronavirusa preminula su dva pacijenta Ž.N. (1947) iz Vrnjačke Banje (pozitivna) i L.D. (1956) iz Ivanjice (pozitivan). Evidentirana su dva prijema i dva otpusta, a u prijemno-trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je 74 pregleda, od čega su 63 prva pregleda.

Od 510 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 188, iz Gornjeg Milanovca od 200 uzoraka pozitivnih je 113, iz Lučana od 130 uzoraka pozitivnih je 91 i iz Ivanjice od 162 uzorka pozitivnih je 76. Ukupno 468 pozitivnih od 1.002 uzorka.

Juče je vakcinisano 38 lica, od toga jedno je primilo prvu dozu, petoro je revakcinisano, a 32 lica primilo je treću dozu vakcine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *