„Net bus“, uz nova vozila, uvodi dve nove linije gradskog prevoza u Zrenjaninu, a gradska uprava obezbeđuje povlašćen prevoz za više od deset kategorija sugrađana.

Izvor: eKapija Zrenjanin

Ilustracija: Mirko Kuzmanovic/Shutterstock

Ilustracija: Mirko Kuzmanovic/Shutterstock

Naime, od 10. januara uvedene su dve nove linije gradskog prevoza u Zrenjaninu, a kako navode u preduzeću „Net bus“ i u Odseku za saobraćaj Odeljenja za urbanizam Gradske uprave grada Zrenjanina, u pitanju su linije broj 3 i 4 i rade u periodu od 6 do 15 časova.

Linija broj 3 sada ima maršrutu Gradnulica – Duvanika i saobraća od tog naselja na severu grada, preko Karađorđevog trga, do centra grada, odnosno Doma učenika „Angelina Kojić Gina“, nastavlja ka glavnoj pijaci, naselju „Duvanika“ i nazad na Gradnulicu. Autobus saobraća na svakih pola sata, piše Ekapija.

Druga linija koja je počela sa radom je linija broj 4, koja sada saobraća na relaciji Fabrika stanica – Mužljanska kolonija, dok je u ranijem periodu vodila iz Banatske ulice ka Mužljanskoj koloniji.

Takođe, linija broj 1, koja je od početka pandemije koronavirusa radila dvokratno, ponovo radi po ceo dan.

Ostale linije – 5, 6, 10 i 10a i dalje rade po ceo dan, a cena karte u gradskom prevozu je ostala nepromenjena i iznosi 90 dinara.

Direktor „Net busa“ Goran Agramović kaže da su u preduzeću sagledali frekvenciju putnika i ekonomsku opravdanost svih linija i vozila na njima, i u tom smislu nabavili pet manjih vozila, zahvaljujući kojima će se pojačati intenzitet saobraćanja. Ističe da se novim vozilima i linijama izlazi u susret zahtevima građana, ali i ostvaruje racionalnije poslovanje.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura najavljuje i nove razgovore s predstavnicima „Net busa“, s ciljem daljeg poboljšanja javnog prevoza, i podseća da Grad Zrenjanin omogućava povlašćen gradski prevoz za više od deset različitih kategorija naših sugrađana i da se ta praksa nastavlja i kroz javni poziv koji je u toku, prenosi sajt Grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *