Vladislava Ivković, pomoćnica gradonačelnice Niša uručila je Saobraćajnoj policiji u Nišu donaciju u vrednosti od 3,5 miliona dinara. Donacijom je obuhvaćena i oprema za vozilo „presretač“ koje će se uskoro naći na niškim ulicama.

Izvor: Niške vesti Niš

Ilustracija: Schmidt_Alex/Shutterstock

Ilustracija: Schmidt_Alex/Shutterstock

„Program Saveta za bezbednost saobraćaja svake godine značajan deo sredstava planira za opremanje i rad Saobraćajne policije. Oprema koju smo nabavili po programu Saveta u vrednosti je od 3,5 miliona dinara. Na ovaj način doprinosimo boljem, kvalitetnijem i efikasnijem radu Saobraćajne policije u gradu. Radi se o opremi koja je njima neophodna za rad, a posebno bih izdvojila opremu koja se odnosi na testiranje korišćenja psihoaktivnih supstanci u toku vožnje jer smo svedoci da na terenu često imamo takve slučajeve kada su u pitanju nesavesni vozači“, kazala je Vladislava Ivković, prenose Niške vesti.

Dodala je da je kroz program Saveta nabavljena i oprema za vozilo „presretač“.

„U pitanju je radar koji je već upućen na montiranje, a uskoro će se i tako opremljeno vozilo naći na niškim ulicama koje će biti u funkciji bezbednog odvijanja saobraćaja“, istakla je Ivkovićeva.

Prema njenim rečima, program Saveta za 2022. godinu je već donet i ukupna vrednost programa je 95 miliona dinara. Od tih sredstava preko 13,5 miliona se opredeljuje za rad Saobraćajne policije.

„Time ukazujemo na neophodnost kvalitetnog opremanja Saobraćajne policije u cilju njihovog što efikasnijeg postupanja na terenu“, dodala je Ivkovićeva.

Major Nenad Živković, načelnik odeljenja Saobraćajne policije u Nišu je naglasio da će nabavka ove opreme u mnogome olakšati rad policijskih službenika odeljenja Saobraćajne policije.

„Prilikom kontrole i regulisanja saobraćaja pripadnici Saobraćajne policije biće mnogo vidljiviji za učesnike u saobraćaju, a samim tim će bezbednost biti na višem nivou. Nabavljen je i uređaj za detektovanje psihoaktivnih supstanci kod vozača. Mi već imamo jedan ovakav uređaj, ovo je drugi i imaćemo mogućnost da pokrijemo veći broj vozača“, kazao je Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *