Имање од 2.800 квадратних метара са здањем Вила Аурора, налази се у близини улице Венето и једна је од најскупљих кућа икада понуђених на продају са почетном цијеном на јучерашњој аукцији од 471 милиона евра.

Вила Аурора је процијењена на толику своту, између осталог и због тога што се у њој налази мурал чувеног римског барокног Каравађа, пренео је Би-Би-Си.

Да је аукција успјела, вила би била најскупље продата некретнина у историји.

Нови покушај аукцијске продаје услиједиће у априлу, када ће вила бити понуђена за 20 одсто нижој почетној цијени, наводи британски јавни сервис.

Велик дио вриједности приписује се муралима италијанских барокних сликара, Каравађа и Франческа Барбијерија Гверцина, као и вриједним уметничким делима од великог културног значаја других познатих умјетника.

Неколико соба Виле Аурора је осликао Гверцино, укључујући и главну балску дворану са римском богињом зоре Аурором, по којој је зграда добила своје име.

Најдрагоцјеније дјело у вили Аурора је свакако Каравађова зидна слика из 1597. године који приказује богове Јупитера, Нептуна и Плутона и који је једини познати мурал на своду који је насликао овај познати римски барокни уметник.

Само ово дело Каравађа у Вили Аурора је процијењено на 310 милиона евра.

Осим драгоцјених фресака, Казино Вила Бонкомпањи Лудовизи Вила Аурора има вишевјековну историју познатих посјетилаца, међу којима су америчко-британски писац Хенри Џејмс, руски композитор Пјотр Иљич Чајковски и многи други.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *