Срушен чувени Трампов хотел Атлантик Ситију (Фото: John Angelillo/UPI/Shutterstock) -

Срушен чувени Трампов хотел Атлантик Ситију (Фото: John Angelillo/UPI/Shutterstock)

Хотел “Плаза“ отворен 1984. године, који је изградио бивши амерички предсједник Доналд Трамп, имао је 39 спратова и својевремено је био симбол Атлантик Ситија.

Трамп се из посла повукао 2009. године, преноси РТ, мада је његово име остало на згради. Он је чак поднио и тужбу 2014. године, тражећи да његово име буде уклоњено.

Хотел је затворен исте године послије банкрота, а зграда је посљедњих година толико пропала да су почели да отпадају дијелови фасаде са ње.

Како наводе амерички медији, бројни посматрачи присуствовали су рушењу зграде, а они који су жељели да уживо гледају, плаћали су улазницу 10 долара, а најбоља мјеста коштала су и неколико пута више, чак и више стотина долара.

Земљиште на којем се налазио хотел раније је купио инвеститор Карл Ихан.

Како је за Ен-Би-Си њуз рекао Берни Дилон, бивши менаџер казина у “Трамп плази“, ради се о хотелу који је некада било симбол Атлантик Ситија, у које су долазиле познате звијезде попут Кита Ричардса, Мика Џегера, Мадоне, Џека Николсона, Ворена Битија, Барбаре Стрејсенд, Шона Пена…

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *